Geçen Haftanın (25 – 31 Ocak 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 1 şubat

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 25 – 31 Ocak 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta Total’de Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 10,40 reyting puanı ile ilk beşin 2.sırasında yer aldı. Diriliş Ertuğrul ise AB’de aldığı 12,57 puan ile ilk 5’in birinci oldu. Total’de Star Tv’nin yeni başlayan dizisi “Göç Zaman’ı ilk ona girmeyi başardı ve 6,10 aldığı puanla 10.sırada yer aldı. AB’de 14,86 puan aldı. Total’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada yer aldı. AB’de 4,93 reyting puanı ile Muhteşem Yüzyıl Kösem 10.sırada yer aldı.

Bu hafta yeni başlayan Star Tv’de yer alan Vahide Perçin’in yeni dizisi “Göç Zamanı” Total’de son sıradan da olsa girmeyi başardı. Yeni dizilerden Kördüğüm de şimdilik iyi gidiyor. İbrahim Çelilkol’un ‘Kördüğüm’ü AB’de ilk sırada yer adı. Total’de de 3.sırada yer aldı. Perşembe gecelerinin birincisi “Kurtlar Vadisi Pusu’yu her iki kategoride geride bıraktı.

Yeni dizlerden Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesinin beklenen ilgiyi maalesef görmüyor. Total’de 4,64 ile 9.sırada, AB’de 3,77 ile 10.sırada yer almıştır. İlerleyen bölümlerde durum farklı olur mu bilemiyorum.

Kanal D’nin sevilen dizisi Güllerin Savaşı önümüzdeki hafta 68.Bölümü ile final yapıyor ve ekranlara veda ediyor. Aslında sezon sonuna kadar devam etmesi gereken bir diziydi. Herhalde konu bitti. İstenseydi devam ettirilirdi.

Yeni dizlerden Hande Ataizi’nin “Hayat Mucizelere Gebe” 24 Ocak erken final yaptı ve bitti. Halbu ki Yusuf Akgün ve Işıl Yücesoy gibi güçlü oyuncular oynuyordu. Kanal D 12 Şubat’ta Hayat Şarkısı adlı yeni bir diziyi ekranlara getiriyor. Show Tv’de “Kış Güneşi” adlı Şükrü Özyıldız ile Aslı Enver’in yeni bir dizisi başlıyor.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 20.Bölüm (Atv)..10,40 – 24,17

2.Kırgın Çiçekler 30.Bölüm (Atv)……………………………..9,50 – 22,06

3.Diriliş Ertuğrul 43.Bölüm (TRT1)………………………….9,37 – 20,76

4.Arka Sokaklar 386.Bölüm (Kanal D)……………………..7,60 – 17,79

5.Kiralık Aşk 31.Bölüm (Star)………………………………….7,21 – 16,96

6.Kurtlar Vadisi Pusu 280.Bölüm (Kanal D)…………….6,66 – 15,18

7.Paramparça 50.Bölüm (Star Tv)……………………………7,18 – 16,51

8.Karagül 106.Bölüm (Fox Tv)…………………………………7,17 – 16,86

 

9.Kara Sevda 15.Bölüm (Star Tv)……………………………..7,15 – 16,23

10.Göç Zamanı 1.Bölüm (Star Tv)……………………………6,10 – 15,63

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 43.Bölüm (TRT1)………………………….12,57 – 30,58

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 20.Bölüm (Atv)…9,23 – 22,67

3.Kırgın Çiçekler 30.Bölüm (Atv)……………………………..7,14 – 18,31

4.Kiralık Aşk 31.Bölüm (Star)…………………………………..6,20 – 16,59

5.Kördüğüm 4.Bölüm (Fox Tv)………………………………..6,18 – 16,62

6.Paramparça 50.Bölüm (Star Tv)……………………………6,00 – 15,16

7.Kara Sevda 15.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,87 – 14,53

8.Poyraz Karayel 42.Bölüm (Kanal D)………………………5,58 – 13,82

9.Yeşil Deniz 57.Bölüm (TRT1)………………………………..5,11 – 12,60

10.Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 11.Bölüm (Star)…..4,93 – 13,06

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı 12,57 puan ile ilk sırada yer aldı. Ertuğrul’u bekleyen sürpriz olay ve isimler kimlerdir?Tuğtekin’in obaya gelip Kocabaş’ın ihanetini açıklaması obadaki tansiyonu düşürmüştür. Bu durum iki oba arasında uzun süreden beri olmayan bir barış ve dayanışma ortamı sağlamıştır. Diğer taraftan düğün hazırları kaldığı yerden devam etmektedir. Kendisine isnat edilen suçlardan aklanan Ertuğrul ise yeni planlar kurmaktadır. Ertuğrul, Artuk’le gideceği yerde kimlerle görüşür? Burada Ertuğrul’a verilen büyük vazife nedir? Obaya yeni gelen misafir hangi alpin gönlünü çalacaktır? Tangut kime mektup yazmaktadır? Rahman’ın Geyikli’yle Ertuğrul’a gönderdiği haber nedir? Olağanüstü toplanan toyda alınan büyük karar nedir? Ertuğrul’a kervansaraya gelmesi için haber yollayan kimdir? Ertuğrul’u bekleyen sürpriz olay ve isimler kimlerdir?

dirilis-ertugrul-43-bolum

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 10,40 ile 2.sırada yer alıyor. Özlem’in ölümüyle birlikte yıkılan Alparslan’ı intikam ateşi sarar. Ünal Kaplan da veliahtı olarak Alparslan’ı seçerek kızını öldüren adamın akıbetini ona bırakır. Masada kendine yer bulan Alparslan’ın aklında ise sadece sevdiği kadının intikamını alıp kenara çekilmek yoktur. Çakırbeyli Ailesi’nden birinin sorgusuz sualsiz Ünal Kaplan’ın veliahtı olmayı kabul etmesi Hızır ve İlyas’ı çileden çıkarır. Ağabeylerinden onlara emanet kalan yeğenleri alenen ateşe atılmıştır. Nazlı ise bebeğinin doğumuyla birlikte yaşanan sıkıntıları bir nebze üzerinden atabilmişken diğer tarafta Meryem güçlükle savaşına devam eder. Dost bildiği insanların bebeği sahiplenip gözün aydına gittiklerini öğrenmesiyle sabrı taşar. Bu gidişatta O’nun için son çare olabilecek boşanma mevzusunu dile getirmesi ailesiyle karşı karşıya gelmesine sebep olur.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-20-bolum

3.Kırgın Çiçekler: Sevilen dizi Pazartesi akşamlarının reyting 1.si. Total’de aldığı 9,37 reyting puanı ile 3.sırada yer almıştır. Gökhan’ın ölümüyle alt üst olan Cemre, kimseye haber vermeden kaybolur. Feride, aldığı bir telefonla onu bulmaya gider. Meral, yurttan ayrılıp Seher ile yaşamaya başlar. Seher, kızını kendi çevresinden saklarken dikkatleri üzerine çeker. Gökhan’ın şüpheli ölümü herkeste şok etkisi yaratır. Polis tarafından kamera kayıtlarının olabileceği açıklanınca Nazan, korku içinde kalır. Kızlar katili bulmak için görüntülerin peşine düşer.

kırgın çiçekler 30.bölüm

 

 4.Arka Sokaklar: Cuma gecelerinin gedikli dizilerinden olan Arka Sokaklar bu hafta 386.bölümünde Total’de aldığı 7,60 reyting puanı ile 4.sırada yer aldığını görüyoruz. Rıza Baba ve Ali, Tem’de ki polis Ercan ile buluşmaya gittiklerini sanmaktadırlar. Issız bir ormanlık alanda Timur, adamları ve Sancar, Rıza’nın gelişini beklemektedir. Ormanın içerisinde çatışma başlar. Ali’nin üzerine kurşunlar ardı ardına boşalır. Nazike, kasapta alışveriş yaparken iki kadınla tanışır. Biri 30’lu yaşların başında, diğer 20’li yaşların ortasındadır. Kendilerini abla kardeş olarak tanıtırlar, mahalleye yeni taşındıklarını söylerler. Nazike, kız kardeşi çok beğenir, Metin’e göre olduğunu düşünür. Kadınlar, ertesi gün Hüsnü’lere kahve içemeye gelir. Ancak, durum hiçte Nazike ve Hüsnü’nün düşündüğü gibi değildir.

arka sokaklar 286.bölüm

5.Kiralık Aşk : Star Tv’nin Cuma gecelerinin reyting 1.si olan Kiralık Aşk, geçen bölümde Ömer’in gribal durumu nedeniyle Barış Arduç’un yer almaması nedeniyle reyting kaybetmişti. Bu haftaki bölümde de sahnesi azdı. Reytinglerde gecenin 1.liğini Arka Sokaklar’a kaptırdı. Total’de aldığı 7,21 ile haftalık sıralamada 5.sırada yer aldı. Kiralık Aşk 31. bölümde; Aşkta yeni dönem! Defne’nin Ömer’e, Ömer’inse bazı soruların cevabına ihtiyacı var. Ömer, saklanan büyük sırrın peşine düşüyor! Diğer yandan Neriman’ın oyunu sürdürdüğünü öğrenen Necmi, Sude’nin eline saatli bir bomba bırakıyor. Kiralık Aşk’ta sırrın kapışması başlıyor! İpler geriliyor. Sude büyük “Kiralık Aşk” oyununu bozacak mı? Ömer, sırra ulaşabilecek mi? Defne’nin imdadına kim yetişecek?

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-01-25 10:38:56Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comw¼

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Kanal D 2 dizi. TRT1 ve Fox Tv birer dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi.  TRT1 ve Atv  2 dizi. Kanal D ve Fox birer dizi ile yer almıştır.

Görüldüğü gibi bu hafta Star Tv haftasıydı. Hem Total’de, hem de Ab’e 4 dizisini soktu. TRT1 de atak yaptı ilk defa, AB’de 2 dizisi, Total’de bir dizisi yer aldı.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan AB’de 4,93 reyting puanı ile  Perşembe gecesinin 2.sırasında yer aldı. Total’de pek varlık gösteremedi. Ben Beren Saat’in oyun gücüne hayranım. Keyifle de seyrediyorum. ‘Mehmet Giray’ı canlandıran Kadir Doğulu rol olarak geri planda kaldı. Aynı şekilde Alex karakterine can veren Berk Cankat da öyle.

Show Tv’de bu Pazar akşamı yayınlanan takip ettiğim Seçkin Özdemir’in Acı Aşk 7.bölümü yayınlandı. Bu hafta reytinglerde biraz sıçrama yaptı. Totalde 11.sırada, AB’de 25.sırada yer aldı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir