Kıvanç Tatlıtuğ’a nazar mı değdi?

Magazin

09 Nisan ’14

Kategori
Magazin
Kıvanç Tatlıtuğ’a nazar mı değdi?

Dizi sektörünün başarılı oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ’ da, Muhteşem Yüzyıl’ın Meryem Uzerli’si gibi tükenmişlik sendromuna yakalanmış. Dünkü ve bu günkü magazin basınında bu haberleri okuyunca üzüldüm. Kendisi takdir ettiğim ve beğendiğim başarı oyunculardan biridir.

Kıvanç Tatlıtuğ geçtiğimiz yıl “Kuzey Güney” dizisinde yoğun bir tempo ile çalıştı. O sıralarda “Kelebeğin Rüyası” sinema filmini de çekti. Bu film için de 18 kilo verdiği söyleniyor. Bu dizi ve film bittikten sonra doğru dürüst tatil yapmadan, yeni dizi için Ay Yapım’la anlaştı. Şu sıralarda Star Tv.de oynayan “Kurt Seyit ve Şura” dizi çekimlerine başladı. Bu dizi için Rusya’da 4 ay çalıştı, dizinin ilk 5-6 bölümü orada çekildi.

Buradaki çekimler sırasında da çok yoğun bir tempo ile çalışıyordu. 25 Şubat tarihli Blog yazımda yazmıştım. Konsantrasyonunu bozulmasın diye Moskova’da Türk hatlı cep telefonunu kapatmış, Rus hatlı bir hat almıştı. Bu kadar yoğun ve stresli çalışmalar nedeniyle bu rahatsızlık kendisini göstermiş olmalı.

Belirtildiğine göre, hiçbir şey ve yerden keyif almıyormuş ve bu nedenle de psikoloğa gitmiş. Geçtiğimiz ayda uyku sorunu yaşayan Tatlıtuğ, bir sağlık merkezine gitmiş, “uyku apnesi” teşhisi konulmuş. Uzmanlar uyku bozukluklarının “Tükenmişlik Sendromu” hastalığının belirtilerinden biri olduğunu söylemişler.

Laf sırası gelmişken, ben burada bu konuyu açmak istiyorum. Günümüzde televizyonlarda oynayan diziler sezon boyunca, her hafta var. Bu haftalık dizileri yetiştirmek için bilhassa dizi başrol oyuncuları 6 gün ve her gün 8-10 saat çalışıyorlar. Rollerini başarabilmek için çok yoğun tempoları var. Bu da aşırı yorgunluk ve uykusuzluk yaratıyor. Karşılığında çok para alsalar da bu tempoyu her vücut kaldırmıyor. Genellikle oynayan dizilerimiz çok uzun 90-120 dakika arasında değişiyor. Dizi sürelerinin kısaltılması gerektiğini inanıyorum. Reklamlarla beraber bir dizi yayın süresi 3 saati geçiyor. Bu izleyiciyi de uykusuz bırakıyor.

Bu gün Kıvanç Tatlıtuğ’un başına gelen, diğer her oyuncunun başına da gelebilir.

Ben buradan kendi adıma ve onu sevenlerinin adına Kıvanç Tatlıtuğ’a geçmiş olsun diyorum. Dilerim önemli bir şey değildir çabuk atlatır. Sevenlerini de üzmez.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

1 thought on “Kıvanç Tatlıtuğ’a nazar mı değdi?

  1. Geri bildirim: schalke trikot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir