Geçen Haftanın (18 – 24 Ocak 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 25 ocak

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 18 – 24 Ocak 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta Diriliş Ertuğrul çok yüksek reyting puanı ile AB’de birinci oldu. Total’de 9,86 AB’de 14,86 puan aldı. Total’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada O Hayat Benim 6,50 reyting puanı almıştır. AB’de, en düşük de 6,05 ile Aşk Yeniden ilk 10’a girmiştir.

Bu hafta enteresandır, geçen hafta olduğu gibi hem Total’de, hem de AB’de ilk on dizileri aynı oldu. Sadece sıralamaları değişti.  Yeni dizilerden Yeter Perşembe akşamı her iki kategoride 3.oldu ama ilk onda yer alamadı. Kördüğüm de gecenin 4.sü oldu, ama ilk ona giremediğini görüyoruz.

Yeni dizlerden Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesinin beklenen ilgiyi görmedi. Total’de 5,19 ile 7.sırada, AB’de 4,20 ile 8.sırada yer almıştır. İlerleyen bölümlerde ne olur bilemem.

Star Tv’nin şu günlerde tanıtımı yapılan, Vahide Perçin’in “Göç Zamanı” dizisini merak ediyorum. Doğu ailesinin hikayesinin anlatıldığı dizide, Vahide Perçin ‘Cennet’ karakteri ile güçlü bir kadını canlandırıyor. 30 Ocak Cumartesi akşamı ekranlara geliyor.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 19.Bölüm (Atv)..10,28 – 23,13

2.Diriliş Ertuğrul 42.Bölüm (TRT1)………………………….9,86 – 21,22

3.Kırgın Çiçekler 29.Bölüm (Atv)……………………………..9,63 – 22,05

4.Karagül 105.Bölüm (Fox Tv)…………………………………7,95 – 18,12

5.Arka Sokaklar 385.Bölüm (Kanal D)……………………..7,74 – 17,45

6.Paramparça 49.Bölüm (Star Tv)……………………………7,70 – 17,65

7.Kiralık Aşk 30.Bölüm (Star)…………………………………7,38 – 16,92

8.Kara Sevda 14.Bölüm (Star Tv)…………………………….7,10 – 15,98

9.Kurtlar Vadisi Pusu 280.Bölüm (Kanal D)…………….6,66 – 15,18

10.O Hayat Benim 77.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,50 – 15,68

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 42.Bölüm (TRT1)…………………………14,86 – 31,72

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 19.Bölüm (Atv)…9,25 – 21,94

3.Kiralık Aşk 30.Bölüm (Star)………………………………….7,61 – 18,89

4.Kırgın Çiçekler 29.Bölüm (Atv)……………………………..6,85 – 16,17

5.Paramparça 49.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,82 – 16,17

6.Poyraz Karayel 41.Bölüm (Kanal D)……………………….6,78 – 14,87

7.Baba Candır 23.Bölüm (TRT1)………………………………6,32 – 14,76

8.Kördüğüm 3.Bölüm (Fox Tv)………………………………..6,25 – 14,83

9.Kara Sevda 14.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,20 – 13,97

10.Aşk Yeniden 38.Bölüm (Fox Tv)………………………….6,03 – 14,21

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı çok yüksek reyting puanı aldı. Ve 18,86 puan ile ilk sırada yer aldı. Ertuğrul, Tuğtekin ve alplerinin katili olmadığını kanıtlamak için kendi isteğiyle obaya gelip yargılanmak istemiştir. Ancak işler Ertuğrul’un istediği gibi gitmez. Toyda Ertuğrul hakkında ölüm kararı çıkmıştır. Noyan yine boş durmamış öldürülmeleri pahasına askerlerini obaya yollamıştır. Bu durum Ertuğrul’a karşı olanların daha fazla destek bulmasına neden olmuştur. Yaralı olan Tuğtekin obaya gelebilecek midir? Ertuğrul’u neler beklemektedir? Herkesi şok edecek olay nedir? Noyan Rahman üzerinden Ertuğrul’a nasıl bir oyun oynayacaktır? Toyda ortaya çıkan büyük strateji, obada nasıl bir etki meydana getirir? Ertuğrul’un yeni planı ne olacaktır? Artuk Ertuğrul’a kimden selam getirir? Ertuğrul nereye davet edilir?

diriliş 42.bölüm

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 10,28 ile 2.sırada yer alıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz son bölümünde, Küçük yaşta yeraltı dünyasına giren ve bu yolda tepeye doğru tırmanışa geçen Hızır Çakırbeyli ve ailesinin hayatını etkileyici bir şekilde gözler önüne seren Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin bu hafta ekrana gelecek yeni bölümünde, Meryem elinde Nazlı’nın bebeğiyle kalakalır. Hızır ise bunca belanın arasında oğlunun kokusuyla bir nebze ferahlar fakat hemen arkasından aldığı haberle tekrar yıkılır. Doğum sırasında bir sıkıntı olmuştur.

eşkıya dünyaya 19

 

3.Kırgın Çiçekler: Sevilen dizi Pazartesi akşamları kendisine iyi bir yer edindi. Total’de aldığı 9,63 reyting puanı ile 3.sırada yer almıştır. Kaza yerinde ağır yaralanan Gökhan, hareketsiz yatarken Nazan kalakalır. Gökhan ölürse ‘’Katil’’ damgası yiyecektir. Serkan, mesajdan dolayı Eylül’ü suçlar. İkili arasında ipler gerilir, ayrılma noktasına gelirler. Kızlar mesajı kimin attığının peşine düşer. Meral ve Seher küçük bir gecekondu tutup, yerleşmeye başlar.

kırgın çiçekler

 

4-Karagül:  Fox Tv’nin dizisi Karagül, bu hafta Total’de aldığı  7,95 reyting puanı ile 4.sırasında yer aldı. Baran ve Nazlı’nın ortadan kaybolmasıyla birlikte Narin ve Ebru, Baran için yeniden yan yana hareket etmek zorunda kalırlar. Acaba, Baran’ın başı bu kez de Nazlı yüzünden mi belada? İki annenin korkuları gitgide artsa da oğullarını bulma konusunda kararlıdırlar. Melek evliliğe doğru hızlı adımlarla giderken Kadriye kızının neden bu kadar ısrarlı bir şekilde bu evliliği istediğini bilmese de Melek’i Rüstem’e vermemek konusunda ki ısrarını sonuna kadar devam ettirecektir.

karagul-105-bolum

 

 5.Arka Sokaklar: Cuma gecelerinin gedikli dizilerinden olan Arka Sokaklar bu hafta, Total’de aldığı 7,74 reyting puanı ile 5.sırada yer aldığını görüyoruz. Timur’un kız kardeşi Ceylan’ın Selin ile girdiği çatışma sonucu ölümü tüm basında manşet olur. Kendini eve kapatan Timur, Ceylan’ın hayaliyle konuşarak acısını bastırmaya çalışır. Bu olaydan sonra Timur’un boş durmayacağından herkes emindir. Arif, Rıza’ya koruma vermek ister. Ancak, Rıza her zaman ki gibi kabul etmez. Mesut, Selin’in de korumaya ihtiyacı olduğunu düşünür. Selin bu konuda fazlasıyla soğuk kanlıdır ve kendisini koruyabileceğini düşünmektedir. Timur kendine gelir ve intikam planlarını harekete geçirir. Ceylan’ın mezarına giden ekibi, burada hiç hoşlanmayacakları bir sürpriz beklemektedir. Timur, uydu telefonundan Rıza’yı arar. Rıza bu konuşmayı ekibe çaktırmamaya çalışır. Selin ve Rıza’nın hayatı fazlasıyla tehlikededir.

 arka sokaklar 385

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Atv, Fox ve Kanal D 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 3 dizi. Atv, TRT1 ve Fox Tv 2 dizi. Kanal D bir dizi ile yer almıştır.

Görüldüğü gibi Star Tv her iki kategoriye 3’er dizi sokmuştur.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Totalde 2,93 reyting punaı aldı ve 25.sırada yer aldı. AB’de Perşembe akşamı 4.sırada yer aldı ve ilk ona giremedi. Show Tv’de bu Pazar akşamı yayınlanan takip ettiğim Seçkin Özdemir’in Acı Aşk 6.bölümü yayınlandı. Gene reytingleri hüsran. Totalde 14.sırada, AB’de 35.sırada yer aldı. Bana göre güzel bir yapım.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir