Japon kızın medeni cesareti!

Genel

japon-kızı

Geçen ay içinde İzmir’den Aydın’a dönüyordum. Yazın geçirdiğim trafik kazasından sonra uzun yolda araba kullanmamaya karar vermiştim. Bu nedenle motorlu treni tercih ettim. Hem rahat hem de konforlu. İzmir dönüşümde Basmane Tren Garından motorlu trene bindim. Çapraz karşıma da, Japon olduklarını tahmin ettiğim iki genç kız bindi ve oturdular. Yol boyunca ellerindeki cep telefonları ile oyalandılar.

Torbalı Pancar istasyonundan binen genç bir üniversite öğrencisi boş olan yanıma oturdu. Mert adlı genç Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesinde okuyormuş. Yol boyunca konuştuk, muhabbet ettik. Yakışıklı genç Mert’i Japon kızları ara ara bakıyorlardı. İçlerinden beri yerinden kalktı Mert’in yanına geldi. İngilizce Selfie resim çekilmek için izin istedi. Yanağını Mert’in yanağına yapıştırdı, elindeki cep telefonu ile resimlerini çekti. Sonra da teşekkür etti, gitti yerine oturdu.

Ben Mert’e takıldım. “Mert, seni yakışıklı buldu, anılarında saklamak istedi.” Dedim, Mert biraz kızararak güldü. Karşımızda bu durumu fark eden köylü kadınları için için güldüler.

Bu davranış Japon kültürü için gayet tabii ve doğal bir hareket. Bizim Türk insanına ters geliyor. Kadınlarımızın gülmesi de ondan olsa gerek. Sonra Japon kızlar Selçuk istasyonunda indiler. Herhalde Efes harabelerini ziyaret edecekler.

Ben üniversite okumuş, görmüş geçirmiş bir kişi için gayet doğal bir hareket olarak gördüm.

Hiç tanımadığı bir gençle resim çektirmesini, Japon kızın medeni cesareti olarak değerlendirdim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseldeki Japon kız internetten rastgele alınmıştır, o kızla ilgisi yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir