Muhteşem Yüzyıl Kösem’de düşük reytingler ve Engin Koç Performansı!

TV Programları

Ekran AlıntısıKÖSEM.9.6

Star Tv’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dün akşam oldukça etkileyici bir bölüm ile ekranlarımızdaydı. Ancak Total’de aldığı reytinglere bakarsak, durum pek parlak değil. Yayınlanan 6 dizi arasında 2,74 reyting puanı alarak 21.sırada yer alabilmiş. AB’deki reyting durumu daha iyi.

Dün gece yayınlanan dizilerin Total’deki reytingleri:

2.Sıra -Kurtlar Vadisi Pusu (Kanal D)…….6,29 – 15,45

3.Sıra – Yeter (Atv) ……………………………..  6,11 – 14,19

5.Sıra – Kördüğüm (Fox Tv)…………………..4,94 – 11,49

7.Sıra – Beni Afet (Star) ……………………….4,75 – 13,54

10.Sıra – Asla Vazgeçmem (Show Tv)…….4,70 – 11,52

21.Sıra – Muhteşem Yüzyıl Kösem (Star)..2,74 – 6,66

 

AB’de Durumu:

2.Sıra – Kördüğüm (Fox)……………………..4,96 – 12,78

3.Sıra – Muhteşem Yüzyıl Kösem………….4,93 – 12,95

 

Kösem, babasıyla Handan Sultan’ın hayatı arasında bir tercih yapması gereken Kösem, Sultan Ahmed’e öyle şeyler anlatır ki Sultan Ahmed duydukları karşısında öfkeden çılgına döner. Sultan Ahmed, Kösem’in sözlerinden sonra verdiği kararla saraydaki dengeleri alt üst eder. Kösem, çıkış yolunu bulduğunu sanırken büyük bir ihanete uğrar! Safiye’nin zalim yüzüyle karşı karşıya kalan Kösem’in, babasını kurtarabilmek için zamanla yarışır. Babası zehirlenir. Kösem panzehri yetiştirir, içirir ama, içirdiği panzehir değil sadece sudur.  Maalesef babasını kurtaramadı. Safiye Sultan’ın oyununa geldi. Artık Safiye Sultan, Kösem’in bir numaralı düşmanıdır.

Ekran AlıntısıKÖSEM.9.5

Ben burada Sultan Ahmed’i canlandıran Engin Koç’tan bahsetmek istiyorum. İlk bölümlerde genç padişah Ahmed için, yaşı büyük gözüken Engin Koç, şimdilerde sakal bırakması ile rolü oturdu. Dün akşamki performansı, öfkesi, düşünceli halleri, tam genç padişaha yakışan türdendi.

Kösem Sultan bana göre şimdilik iyi gidiyor. Haremde dönen oyunlar, cariyeler arasındaki ve valide sultanlar arasındaki mücadele… Kösem her şeyin farkında. Olaylar, sarayda onun gücünü gittikçe artıyor.

Muhteşem Yüzyıl Kösem’de reytingler düşük olsa da, oyuncuların performansı ile dizi toparlayacak, seyredilir olacaktır. Tek başına Beren Saat ile olmaz. Bu bir ekip işidir.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir