Geçen Haftanın (04 – 10 Ocak 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 11 ocak

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 04 – 10 Ocak 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta Diriliş Ertuğrul yeni bölümü ekranlara gelmeyince, Star Tv’nin Kiralık Aşk her iki kategoride 1.sırada yer aldı. Total’de 8,19, AB’de 8,62 puan aldı. Total’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada Asla Vazgeçmem 5,51 reyting puanı almıştır. AB’de, en düşük de 4,63 ile Güneşin Kızları ilk 10’a girmiştir.

Geçen hafta yılbaşı tatili nedeniyle sonrası bir çok dizinin yeni bölümleri çekilemediği için ekranlara gelmemiştir.  Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kara Sevda, Diriliş Ertuğrul gibi dizilerin yeni bölümleri bu haftaya kaldı.        hafta ortasına gelmesi ve sonrasında 3 gün tatil olması bazı dizilerin yeni bölümleri çekilemediği için yayınlanmadı. Geçen Hafta bir güzel dizimiz daha final yaparak ekranlara veda etti. Özcan Deniz ile Hatice Şendil’in Kaderimin Yazıldığı Gün 50.Bölümüyle final yapmış oldu.

Yeni yıl 2016’nın yeni dizileri ekranlara gelmeye başladı. Atv’nin Yeter 2.Bölümü yayınlandı. İzleyiciden beğeni aldı ve her iki kategoride ilk ona girdi. Yarın Meryem Uzerli ile Murat Yıldırım’ın Gecerinin Kraliçesi ekranlara gelecek. Sonraki günlerde, Atv Kehribar, Fox Tv’den romantik komedi dizisi İkisi De Nikahlım. Kanal D, Hayat Şarkıları  Star Tv, Göç Zamanı, Show Tv, Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver’in Kış Güneşi, TRT1 İlhan Şeşen’nin Aşk Yalanı Sever hemen göze batan diziler oluyor.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Kiralık Aşk 28.Bölüm (Star)………………………………….8,19 – 19,25

2.Karagül 103.Bölüm (Fox Tv)…………………………………7,38 – 17,24

3.Aşk Yeniden 36.Bölüm (Fox Tv)……………………………7,28 – 16,97

4.Kurtlar Vadisi Pusu 278.Bölüm (Kanal D)……………..7,00 – 17,06

5.Poyraz Karayel 39.Bölüm (Kanal D)………………………6,96 – 18,20

6.İlişki Durumu Karışık 26.Bölüm (Show Tv)……………6,68 – 16,53

7.Güneşin Kızları 29.Bölüm (Kanal D)……………………..6,28 – 15,08

8.O Hayat Benim 76.Bölüm (Fox Tv)………………………..6,15 – 15,39

9.Yeter 2.Bölüm ( Atv)…………………………………………….6,09 – 14,40

10.Asla Vazgeçmem 32.Bölüm (Show Tv)…………………5,51 – 13,89

 

AB’de ilk 10:

1.Kiralık Aşk 28.Bölüm (Star)………………………………….8,62 – 21,21

2.Poyraz Karayel 39.Bölüm (Kanal D)………………………7,33 – 18,88

3.Aşk Yeniden 36.Bölüm (Fox Tv)……………………………7,19 – 18,10

4.Baba Candır 21.Bölüm (TRT1)……………………………..5,82 – 13,21

5.Kördüğüm 1.Bölüm (Fox)……………………………………5,33 – 14,26

6.Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 8.Bölüm (Star)……5,26 – 13,94

7.Yeter 2.Bölüm ( Atv)…………………………………………..4,98 – 13,34

8.O Hayat Benim 76.Bölüm (Fox Tv)………………………4,93 – 12,38

9.Kurtlar Vadisi Pusu 278.Bölüm (Kanal D)……………..4,72 – 12,67

10.Güneşin Kızları 29.Bölüm (Kanal D)……………………4,63 – 12,04

 

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1-Kiralık Aşk :  Star Tv’nin romantik aşk dizisi Kiralık Aşk, bu hafta her iki kategoride 1.sırada yer aldı. 8,62 reyting punaı ile ilk beşin 1.sırasında yer aldı. Kiralık Aşk son bölümünde, Aşklarına yenik düşen Ömer ve Defne’yi şimdi yeni bir sorun bekliyor! Beraber çalışma fikri bir yanıyla ne kadar güzel görünse de, diğer yanıyla bir hesaplaşmaya dönüşüyor! İki taraf da aşkı kazanmaya çalışırken, Defne Ömer’e hiç görmediği bir yüzünü gösteriyor! Söylenmemiş sözler şimdi söylenecek! Ömer ve Defne için her şey yeniden başlıyor.

kiralik-ask-28-bolum-2

2.Karagül: Fox Tv’in ilgi ile izlenen dizisi Karagül bu hafta Total’de aldığı 7,38  puanla 2.sırada yer alıyor. Baran’ın ölümle burun buruna gelmesi, Ebru’nun artık dayanamayacağı son noktadır. Baran’ı kendinden çaldıkları iddiasıyla dava açar. Ancak işler Ebru’nun kontrol edemeyeceği bir şekilde büyür… Kendine gelen bunu öğrenen Baran, ilk etapta Ebru’yu suçlasa da daha sonra gerçekleri anlayacaktır. Diğer yandan Kenan’ın Kendal için yaptığı plan tıkır tıkır işlemekte ve Kendal’a hayatının en büyük acısını, oğlundan ayrılık acısını tattıracaktır. Ebru’nun da şikayetiyle iyice köşeye sıkışan Kendal için intikam vakti yavaş yavaş yaklaşmaktadır. Kasım ve Sibel’in evliliğini öğrenen Özlem yıkılır. Beklenmedik bir hamle yapar ve tüm gerçeği Ayşe’ye söyler. Sabri’nin ölümünü izleyen Melek için intikam günleri yaklaşmaktadır. Melek’in sessiz ve adım adım ilerlediği planı için belki de son noktadır. Ortaya çıkan gerçekler ve intikam hamleleri Halfeti’deki dengeleri alt üst edecektir. Patuşlar ve Şamverdi konakları arasında kavga derinleşirken, içinden çıkılamaz sorunlar ve acılar hızla yaklaşmaktadır.

karagul-103-bolum-2

3.Poyraz Karayel: Bu hafta AB’de aldığı 7,33 puanla 3.sırada yer aldı. Poyraz Karayel son bölümünde, Tüm Türkiye’nin öldüğünü sandığı İsmail Karayel, Poyraz’la Meltem’in karşısındadır ve artık yüzleşme zamanıdır! Poyraz, Meltem ve İsmail ilk defa tüm gerçekleri yüz yüze konuşurlar. Sefer Sema ile ilgili öğrendiklerinden sonra soluğu Sema’nın kapısında alır ama Sema’ya hastalığını öğrendim demek yerine bambaşka bir fikri vardır. Ayşegül Poyraz’ın Selin Karaca hakkında söylediği yalanları yüzüne vurmak için kurnazca bir plan yapar; bu plan sonucunda Poyraz, Ayşegül ve Selin bir restoranda burun buruna gelirler. Poyraz artık iyice köşeye sıkışmıştır.

poyraz-karayel-39-bolum

4- Aşk Yeniden: 36.Bölümde Total’de aldığı 7,28 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı. Av köşkünde işler karışır ve Zeynep ile Fatih son anda diğerlerine yakalanmaktan kurtulurlar.Şevket ve Meryem ise Vahit ve Ertan’ın ortadan kayboluşları üzerine kafa yorup yerlerini tespit etmeye çalışmaktadırlar. Bu arada Şaziment ve Fatih’i sevgili zanneden Ayfer de Fatih ile yüzleşmek üzere malikâneye gider. Gençler de boş durmayıp Fatih’i yeni sevgilisine kaptırmamak için bir an evvel Zeynep ile onu bir araya getirmenin planları içindedirler. Selin’in doğum günü bu durum için bir fırsat gibi görünse de o doğum günü için planlar yapan tek kişi Selin değildir…

Aşk-Yeniden-36.Bölü

 5.Kurtlar Vadisi Pusu: Televizyonların gedikli dizisi Kurtlar Vadisi Pusu bu hata ilk 5.girdi Totalde aldığı 7 tam puanla. En son 24 Aralık’ta izleyicileriyle buluşan Kurtlar Vadisi Pusu’da geçen hafta ekran başındakileri, oldukça ilginç ve büyük bir sürpriz bekliyordu. Polat Alemdar’ın 10 yıl önce yayınlanan Kurtlar Vadisi’nin 97. Bölümünde, 2015 yılında kendisine ulaştırılması için gönderdiği zarfın sırrı ortaya çıktı. Büyük Konsey Stonehenge’de toplanıyor. Dünyayı yöneten büyük hanedanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantının katılımcıları arasında Polat Alemdar ve Kuzuzade ailesini temsilen Yusuf da vardır.Davetiyeleri dağıtma görevi verilen Zeynep, Polat’a konsey toplantısına katılmamasını tavsiye ederken, Polat Alemdar’ın ise bu fırsatı kaçırmaya hiç niyeti yoktu. Karun’un talimatıyla harekete geçen John Smith ve Ariel, Irak’ta bulunan Hoca’yı düzenledikleri bir operasyonla kaçırıldı. Amaçları Hoca’yı etkisiz hale getirerek Türkiye’nin bölge üzerindeki etkisini kırmaktı. Bu sırada Hoca’yı korumakla görevli Cahit ve Yasin tuzağa çekildi. Ancak Hoca’ya hiç ummadığı bir yerden, Gölge’den destek gelir ve Hoca kurtuldu. Peki Polat Alemdar’ın kurşunlarının hedefi olan Gölge neyin peşindeydi? Polat Alemdar ise bu sayede hem Gölge’nin yaşadığını öğrenir, hem de can düşmanının Hoca’yı neden kurtardığını merak etti.

kurtlar_vadisi_pusu

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler:

Güneşin Kızları, Aşk Yeniden,  Poyraz Karayel, Yeter, Kiralık Aşkve O hayat Benim her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Fox ve Kanal D 3 dizi, show Tv 2 dizi, Star ve Atv birrer dizi ile yer aldılar

AB grubunda: Fox ve Kanal D 3 dizi, Star 2 dizi, Atv ve TRT1 birer dizisi ile yer aldıklarını görüyoruz.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 8.bölümü ekranlara geldi. Ab’de 4.sırada yer alırken, Totalde ancak 15.sırada yer aldı. Demek sorunu Beren Saat değil, senaryoda aramak gerekli. Show Tv’de bu Pazar akşamı yayınlanan Seçkin Özdemir’in Acı Aşk 4.bölümü yayınlandı. Sonuç gene kötü. Totalde 14.sırada, AB’de 40.sırada yer aldı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir