Beni Böyle Sev / Ayşem’in hayvan sevgisi,

TV Programları

12 Kasım ’13

Kategori
TV Programları
Beni Böyle Sev / Ayşem'in hayvan sevgisi,

Ömer ve Ayşem davet kıyafetleri harika.


TRT 1.in Üniversite gençlik dizisi Beni Böyle Sev, 33.bölümü dün akşam ekranlarımızdaydı.  İzleyicisine yer yer bol kahkaha attıran, günün stresini yok ettiren dizi oldukça seviliyor. Reytinglerde pek iddialı değil, AB’de 13.ü, Total’de 24.ü olabilmiş.

Benim dikkatimi çeken Ayşem’in hayvan sevgisi oldu. Evdeki artık yemekleri sokak köpeklerine vermesi doğrusu alkışlanacak cinstendi. Böylece bu dizi izleyicisine, sokaklarda yaşayan onlarca bakıma muhtaç hayvan (kedi-köpek) olduğunu hatırlattı. Güzel de mesaj verdi. Buradan BSK Yapım’ı alkışlıyorum.  Laf sırası gelmişken her dizi mutlaka izleyicisine, bazı konularda satır aralarında eğitici mesajlar vermeli diyorum.

Geçen bölüm, Ayşem’in kayınpederi Reha Beyin gelinine çöpleri karıştırıyor diye oğluna göstermesi sebebi buymuş.  Ömer, bu hareketinden dolayı Ayşem’i takdir eder, babasına güler geçer.

Seda ile Furkan asansörde mahsur kalıp birlikte bir gece geçirmeleri onlara evlilikte adım atmalarını sebep olur. Furkan, Seda’ya evlenme teklif eder. Sorun formalite de olsa, isteyecekleri Seda’nın ailesi yoktur. Bu nedenle en yakını, Ömer’in annesi Nadide ile babası Reha Beyden istemek. Sorun Seda bunu onlara nasıl söyleyecek?

Mert Turak’ ı 3-4 bölüm göremiyorduk. Dizinin komik karakteri Nezih artık diziye dönüyor. Bir sinema filmi için izin alan Mert, bu nedenle sakallarını uzatmıştı. 35.ci bölümde tekrar rol alacakmış. Reyhan onu geri döndürebilmek için, Serhat ile evlenme haberlerini yaymış, hatta davetiyelerini de bastırmışlardı. Nezih nikah haberini duyar, tam Serhat ile Reyhan’ın nikahı kıyılırken “Evlenemezsin” der ve diziye tekrar müthiş bir dönüş yapmış olur. Tabii o orman adamı sakallarını keserek gelecek bizleri güldürmeye devam edecek.

Nezih’in yokluğunda komedi yönünü, Haluk Bey ile oğlu Deniz ile kapatılmaya çalışılmış. Baba oğul kuşak çatışmasından örnekler vererek iyi de götürüyorlar. Okuldan garip öğrenci Şebnem de aralarına giriyor. Deniz (Cihan Şimşek), komedi dizilerinde oynayabileceği sinyallerini pek de güzel verdi. İzleyiciye kendisini sevdirdi.

Eda Hanım, İlyas Bey ve Nail Bey lokanta hazırlıklarını bitirdiler, sıra açılışa geldi. Eda Hanım da kabusu ağabeyi Reha Beye, lokanta açacaklarını nasıl söyleyecek?

Nadide Hanım evde oturan gelinini eşine dostuna tanıtmak, oğlunun evlendiğini bildirmek amaçlı bir davet verme yönünde Seda’nın önerisini olumlu bulur. Gelini Ayşem’i,  insan içine çıkacak diye örf-adet öğrenme ile ilgili derse ikna eder ve başlatır.

Furkan’ın annesi Safiye ile babası İlyas Bey arsında yer yer Seda’yı isteme konusunda sürtüşmeler yaşanır. Furkan bu nedenle sıkıntıdadır. Safiye, Eda hanıma laf sokmaktan geri kalmaz.

Seda aile arasındaki yemekte Furkan ile evleneceklerini ve istemeye geleceklerini söyler. Reha Bey öfkeden deliye döner. Nadide Hanım kabül eder, bu konu da Reha Beye ikna eder. Nadide Hanım, “onlar istediler biz kızı verdik mi” der.

Fahriye komik, bilmiş laflarını devam ediyor. Allah’ım bana da bir koca duası çok iyiydi. İnanın çok güldüm. Bu arada gösterilen klipte çalınan Esmeray’ ın “Unutma beni” parçası harika idi. Reyhan’ın gelinlikle yaptığı mankenlik gösteri de öyle.

Evde davet başlar, Nadide Hanım verdiği kolyeyi takmasını ister. Ayşem kolyeyi bulamaz, neyse ki Reyhan’larda düşürmüştür. Acil getirmelerini ister. Reyhan ile Fahriye evin bahçesine gelirler. Kolyeyi almak için balkondan bahçeye iner. O sıra merak edip odaya gelen Ömer ve annesi Ayşem’i odada göremezler. Ne yapacaklarını bilemezler. Burada bölüm sona erer.

Ayşem (Zeynep Çamcı) – Ömer (Alper Saldıran) iyi bir çift oluşturdular. Pek de yakışıyorlar. Ben Ayşem’ in Ömer’e taktığı “Çimen göz” lakabına bayılıyorum.  Keyifli dizimizde ileriki bölümlerde bol bol kahkaha ve yer yer duygusal anlar yaşayacağız.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir