Delibal ile ilgili Ay Yapım’dan Basın Açıklaması!

Sinema

2delibal

Çağatay Ulusoy‘un baş rolünü Leyda Lydia Tuğutlu‘yla paylaştığı “Delibal” filminin, Hint yapımı “Moonu 3” filmine birebir benzediği iddia edildi.

Delibal’ın ekibi geçen günlerde Gülay Afşar’ın “Gece Gündüz” programına konuk olmuş, yönetmen Ali Bilgin orada ‘Delibal’ın, film ismi vermeden alıntı olduğunu açıklamış ve “Alıntı yaptığımız projeyi yerelleştirip farklı bir lezzet kattık” demişti.

Ben filmi izledim. Hiç de bana Hint filmini anımsatmadı. Zaten Yönetmen Ali Bilgin alıntı olduğunu söylemiş. Senaryo da çok da özgün olarak bize uyarlanmış. Filmin vizyona girmesinden 4 gün sonra bu tür haber yaymalar, pek etik olmasa gerek. Film oldukça başarılı, oyuncuları Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu üstün performansları ile çok da güzel yapım olmuş. Filmin afişi bire bir aynı deniyor.

5680f6faac1fe32bd8c76735

Keşke aynı pozu vermeselermiş. Bizim afişte Çağatay Ulusoy ile Leydia Tuğutlu var. Hintli oyuncular değil.

Meyve veren ağaç taşlanır.

Filmi seyredenlere sormak, yorumları okumak lazım.

Yapımcı Ay Yapım bir basın bülteni yayınladı ve açıklama gereğini duymuştur.

İşte o Basın Bülteni:

“25 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren Ay Yapım imzalı sinema filmimiz Delibal, künyesinde de yazdığı üzere uyarlama bir senaryodur ve bu bilgi gala günü yapılan röportajlarda filmimizin yönetmeni tarafından zaten dile getirilmiştir.  Dünyada da birçok örneğinde görüldüğü gibi, orjinal eser ile uyarlama eser arasında benzerlikler olması olağan olmakla birlikte uyarlamanın başarısını sağlayan temel şey katılan özgün yorumlardır.  Bazı mecralarda yayınlanan haberlerin içinde bu bilgiler zaten yer almakta  ancak habere atılan başlıklar bu bilgilerle çelişmekte ve algıyı değiştirmektedir. Okuyucularda yanlış bir intiba uyandırma ihtimali olan bu haberler nedeniyle bu açıklamayı yapma gereğini duyduğumuzu belirtir, saygılarımızı sunarız.”

Ay Yapım

Bizim sinema seyircimiz, bu bir Hint Filmi taklidi diye gitmemezlik yapmaz. İnadına merak edip, Delibal’ı Çağatay Ulusoy’un süper oyunculuğunu görmek isteyecektir.

Delibal için reklam olmuş, reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Her şeye rağmen,Gişen bol olsun DELİBAL…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not:Ay Yapım – Persona Sanat Basın Bülteni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir