Adını Kalbime Yazdım / Diyar’ın namusu evlenerek temizlenecektir!

TV Programları
Kategori
TV Programları

Show Tv.in Güneydoğu Anadolu Töre dizisi “Adını Kalbime Yazdım” dün akşam ekranlarımızdaydı. Kadir Ağa, imana mı geldi, kalbi mi sızladı bilemem, töreyi uygulamadı, kardeşi Diyar’ı afetti. Töre yasasını da uygulamadı.

Dizinin reytinglerine bakarsak, inanılmaz bir izleyici kaybı var. AB’de 9 basamak düşerek 24.sırada, Total’de 3 basak düşerek, 11.sırada yer almış.

Gecen bölümde Kadir ağa, kardeşini Diyar’ı töreye kurban etmemiş, af etmiştir.

Halil ağa, Doktor Leyla ile arabası çamura saplanması nedeniyle köyden yürüyerek, daha sonra da bir köylünün traktörünün kasasında şehre dönmüşlerdir.

Kadir Ağa, Diyar’ı ana evine getirir. Kureyşa odaya kapanmıştır. Kadir, ana aç kapıyı, der. Kureyşa ne yüzünü göresim var, ne sesini duyasım var, git kapımdan. O anda Diyar, anneciğim ben geldim diye seslenir. Kureyşa, kızım diye haykırarak dışarı atar kendini. Ana yüreği, dayanabilir miydi, evlat acısı bu. Kadir, anasına gereği yerine getirilecek. Kureyşa, yapılacaksa her şey usulüne uygun yapılacak, ağa kızına yakışır şekilde düğün yapılsın. Kadir anasına, uzatma da nasıl yapacaksan yap, der.

Ceylan otelde çalışmaya başlamış, Kadir’in odasından Hasan’ın istediği çek defterini almıştır. Ceylan Kadir’e bir şey belli etmez, Kadir bir şeyler gizlediğini hisseder. Ceylan pişmanlıktan kıvranır.

Kureyşa, Pehlivanların oğlunu öldürenin Ömer Ağa olduğu dedikodusu nedeniyle, barışın bozulacağını duyar. Bir an önce Kadir ile Dicle’nin nikahının kıyılmasını ister.

Zilan, Nasır ile buluşur, Ceylan’ın Kadir’in sevgilisi olduğunu, Halil Ağanın da, Ceylan’ın annesi ile birlikte olduğu ve konak ile bilgiler aktarır. Nasır, ben istediğim zaman bir gece seni yatağıma alacağım, der.

Kureyşa, Pehlivanlarının oğlu Kamil’i öldürenin Ömer ağa olduğu, 20 yıldır saklanmıştır. Kadir bu gerçeği duyunca, çok sinirlenir. Bunun için mi suçu üstüne alan marabanın kızı Zilan ile evlendirdiniz beni, der.

Nasır, bir takım planlar peşindedir. Halil’in tabancasını alır, Hasan’a verir, Kadir ağayı öldürmesini ister. Tabancada Halil’in parmak izleri olması nedeniyle suç Halil ağaya yıkılacaktır.

Halil ağa, kendisinden habersiz köy ağaları ile toplantı yapmasını çok bozulur. Öldüreceğim   tabancayı başına dayar.

Nasır Halil’e, eğer sen ağabeyin Kamil’in intikamını almak istemezsen, amcaoğlu olarak ben talibim, der. Ha, doktor hanım da hunu istemez, der. O an Halil, Nazırın suratına bir yumruk patlatır. Nasır, Fidan Hanım ağaya, yenge ben senin o yüreğini soğutacağım diyerek, söz verir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Diyar, Kadir’den köşe bucak kaçar. Kadir Emin Ali için, eğer o seni üzerse, ilk bana söyleyeceksin, ağabeyinim canımsın, kanımsın sen benim der. Emin Ali, Diyar’ı arar. Diyar’a yarın seni istemeye geleceğiz, der. Diyar, onlar öldürmedi ya, ben öldürürüm kendimi. Emin Ali, hele bir evlenelim, bu lafları hem sana, hem Dicle’ye yetirteceğim.

Doktor Leyla o sırada gelen arkadaşı Selin’i karşılar. Kapıda Hasan’ı görür. Leyla, Ceylan’ı görmek ister, Hasan izin vermez. Yarın sabah İstanbul’a gidiyoruz, der. Hasan, Ceylan’a gelir. Ceylan, git çeki almadım daha, der. Hasan zorla içeri girer. Kadir’i arayacaksın buraya gelecek.  Hasan sehpanın üstündeki çek karnesini alır, cebine atar.

Selin ile Leyla, Ceylan’ı merak ederler. Hasan’ın garip hareketlerinden şüphelenmektedirler. Polise haber vermek isterler, ama vazgeçerler.

Hasan tabancayı Ceylan’a dayar, ara Kadir’i “Korkuyorum gel” demesinin ister.

Zilan ile Kadir odada tartışırlar. Kadir, Zilan’a gönlümde de yatağımda da yerin yok der. Sen benin karım falan değilsin. Kadir odadan çıkar, telefonu çalar, Zilan cevap verir. Sen utanmıyor musun benim kocamı aramaya der ve kapatır. Hasan, Ceylan’ın telefonundan mesaj atar. “Çok özledim seni, gel beni yalnız bırakma”. Gene Zilan okur, çılgına döner.

Bu arada, hapishanede Zilan’ın babası Mahmut, gece yastıkla bastırılarak, boğularak öldürülür. Ölümüyle bildiği sırı da mezara götürecektir.

Kadir, Dicle ile görüşürler. Dicle gönlünü rahat tut, bu nikahın olmaması için elimden geleni yapacağım. Dicle benim itirazım yok artık. Barış bozulacaksa benim canım feda olsun, der.

Ceylan, çerçeveyi kırar, çıkan cam kırığı ile Hasan’a saldırır ama bir netice alamaz. Kadir, cep telefonundan mesajı okur. Telefon eder, cevap alamaz. Ceylan’ın evine gelir.

Leyla, Ceylan’dan haber çıkmayınca Halil Ağayı arar. Bir şey danışacağım der, Halil yakındayım, geliyorum.

Kadir, kapıyı çalar, Ceylan istemeyerek de olsa kapıyı aralar. Kapının arkasında Hasan elinde tabanca ile beklemektedir. Kadir, Ceylan’ın ağlayan suratını görür, ben de seni arayacaktım, der ve bölüm burada biter.

Haftaya ağa kızı Fidan ile Emin Ali’nin düğünü var. Kadir ağaya kurulan tuzak da Hasan emeline ulaşabilecek mi? Haftaya hep beraber göreceğiz.

Focus Film’e Töre kuralını bozduğu için teşekkür ederim.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve Dizifilm.com’ dan alınmıştır.

2 thoughts on “Adını Kalbime Yazdım / Diyar’ın namusu evlenerek temizlenecektir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir