Medcezir, Mert karekteri ile yeni bir yıldız yarattı / Taner Ölmez.

TV Programları

08 Ekim ’13

Kategori
TV Programları

Medcezir, Mert karekteri ile yeni bir yıldız yarattı / Taner Ölmez.

Star TV.in süper dizisi Medcezir 4 haftadır ekranlarımızda. Herkesin dikkatini çeken, Mert karakterini canlandıran bir oyuncu Taner Ölmez. Kıvır kıvır lüle saçları, kara üzüm gibi gözleri, kıpır kıpır bir oyuncu. Çok güzel bir oyun sergiliyor. Replikleri şahane, espritüel, Eyül’ ün (Hazar Ergüçlü) dediği gibi “Şebek” gibi birisi Taner Ölmez.

Bu diziye kadar kendini pek tanımıyorduk. İstanbul, 1986 doğumlu olan Taner, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Tiyatro bölümüne devam ediyor. Bu yıl da 7.ci senesiymiş. Aktif olarak tiyatro yapması nedeniyle bazı derslerden kalmış bu nedenle okul uzadıkça uzamış. İstanbul’un Altınları dizisinde (Mustafa) rolü ile çıkmış izleyici karşına. Kapalıçarşı dizisinde Çaycı Gıyabettin rolünü fazlasıyla içten oynamış. Daha sonra Kül ve Ateş de rol almış. Son olarak da Kayıp Şehir’de Sadık karakterini canlandırmıştır.

Piyale Pigafest, Ülker Albeni ve Ülker Sunny gibi reklam filmlerinde oynamıştır.

Medcezir’de, Çağatay Ulusoy’un rol arkadaşı olan Taner Ölmez, özel hayatta da Çağatay’ın ev arkadaşı. Sete yakın olması nedeniyle Pendik’de tutukları bekâr evini, beraber paylaşıyorlarmış. Rol arkadaşı ve ev arkadaşı olarak çok güzel anlaşıyorlar. Yaman ile Mert karakterlerini olağanüstü bir performans ile canlandırıyorlar. Mert karakterine yazılan repliklere bayılıyorum. Ece Yörenç, yeteneğini fazlasıyla izleyiciye gösteriyor. Mert de bu replikleri o kadar dillendiriyor ki, kendini seyrettiriyor. Diziye renk katıyor.

Taner Ölmez’in sesi de güzelmiş. Ben kendisini dinlemedim. Medcezir’in ileriki bölümlerinde bize şarkı da söyler umarım.

Mert asıl yaşı 27 olmasına rağmen, yaşını göstermiyor. Mert karakterinde 17-18 yaşlarında, minyon olması nedeniyle, rolündeki yaşı gösteriyor.

Evet, Medcezir’de Mert karakteri ile Taner Ölmez ünlüler arasına katıldı. İzleyiciden de tam not aldı. Orijinal The O.C. dizisindeki aynı karakteri oynayan Adam Brody’ den daha başarılı diyebilirim. Medcezir yeni bir yıldız yarattı. Tebrikler Taner Ölmez, başarılar.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir