Kösem Sultan’ı ayağa kaldırmak Beren Saat’e kaldı!

TV Programları

cats kösem

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan, Star Tv’e ekranlarında beş bölümdür devam ediyor. Beklenen reytingleri alamadı diyerek de sosyal medyada tartışmalar sürüyor. Aslında Muhteşem Süleyman dizisinin biraz gölgesinde kaldığı doğrudur. Başladığı 12 Kasım’dan itibaren aldığı reytinglerini bakarsak doğrular cinstendir.

Baş rollerini Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Muhammet Uzuner, Nadir Sarıbacak, Esra Dermancıoğlu, Dilara Aksüyek, Ferit Kaya, Nisa Yıldırım, Emre Ercil, Salag Tolga Tuncer, Hakan Şahin, Zeljiko Erkıc, Remzi Enver, Altuğ Görgü, Meray Ülgen, Eylem Yıldız, Ezgi Çelik, Ceyda Olguner, Numan Çakır, Akın Akınözü, Baki Çiftç, Barış Hacıhan, Mert Çolak, Atsız Karaduman, Hakan Salınmış, Yaşar Karakulak, Sasha Perepa, Patrıcya Wıdlak, Alihan Türkdemir, İbrahim Yıldız ve Melisa İlayda Özcanik gibi oldukça kalabalık bir kadronun paylaştığı dizi Kösem’in aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen hayatını konu ediniyor.

İlk bölümden bu yana reytinglerini göz atarsak;

………………………….Total                AB

12 Kasım  1.Bölüm 2.sıra 7,20  –  1.sıra 8,80

19 Kasım  2.Bölüm 7.sıra 4,76  – 1.sıra 7,63

26 Kasım  3.Bölüm 9.sıra 4,01  – 2.sıra 6,73

03 Aralık  4.Bölüm 9.sıra 4,45  –  1.sıra 7,17

12 Aralık  5.Bölüm 15.sıra 3,68 –  3.sıra 5,86

Geçtiğimiz Perşembe akşamı ekranlara gelen 5.Bölüm bilhassa Total’de düşük olan reyting puanın iyice düştüğünü gördük. Daha önce Beren Saat’in Kösem’in orta yaşını oynaması uygun görülmüştü. Bu en erken 9.bölümde olacaktı. Dizinin yapımcısı Beren Saat’in oynamasını 2 bölün öne aldığı, hatta yetişirse önümüzdeki hafta 6.bölümde gelebileceği söyleniyor. Bu da Beren Saat dizinin kurtarıcısı olarak, erken bir operasyon olarak görülüyor. Geçtiğimiz hafta içinde Beren Saat’in deneme çekimleri için stüdyoya girdiği, ilk görüntüsünün de sosyal medyaya düştüğü görüldü.

CV3gMDKWsAAx0vH

İlk bölümlerde uzun aramalar sonunda bulunan güzel Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou’unun Kösem’in 17 yaşları genç kızlığını canlandırıyor. Güzelliğine diyeceğimiz yok, ancak oyunculu tartışılır.

Kösem-Sultan-Anastasia

Beren Saat ise Kösem’in büyümüş, 25 yaşlarındaki genç kadınlığını canlandıracaktı. Yeni bölümlerde bu geçiş hızlandırılıyor.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Beren Saat’in önümüzdeki bölümlerde katılmasıyla dizinin reytinglerinde nasıl bir sıçrama olacağını göreceğiz. Oldukça yüksel bir ücret alarak diziye giren Saat, aldığı ücreti hak edecek mi bilemem.

Konuda bir takım değişiklikler de yapılıyor, yeni oyuncularla takviye ediliyor. Dizide Alex (İskender) karakterine can veren Güzel Köylü dizisinin yakışıklı oyuncusu Berk Cankat’ın rolünde iyileştirmeler olacak, daha fazla dizide gözükecek. Bu nedenle Anastasia’nın sevgilisi Alex, Yeniceri Ocağına Grazlı bir Nalbantın oğlu, acemi oğlan olarak katılmıştı.  Şimdi de Sultan 3. Mehmed’in oğlu Şehzade Yahya olduğu ortaya çıkacak, daha etkin rol alacakmış.

Ekran Alıntısı ALEX - BERK CANKAT

Yeni oyuncu olarak Sultan Ahmed’in yeni gözdesi Raşha, Merhamet ve Adı Mutluluk dizilerinden tanıdığımız Dilara Aksüyek diziye takviye olarak girdi.

Ekran Alıntısı KÖSEM RAŞHA

Dizi hakkında dedi-kodular bitmiyor. Osmanlı barbar gösteriliyor, padişah Sultan Ahmed’in çok küçük yaşına rağmen padişah olması, Ekin Koç’un padişahın o yaşına göre daha büyük görünmesi ve padişahın cariyeyi odasından kovması nedeniyle, cinsel yönden zayıf gösteriliyor gibi konular konuşuluyor.

Yapımcılığını Tims Productions – Timur Savcı’nın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın ve Mert Baykal’ın oturduğu, senaristliğini ise Yılmaz Şahin ve Nüket Bıçakçı’nın kaleme aldığı dizi “Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan” da daha bir çok oyuncu girip çıkacağı gibi, bir dolu tarihe uygun düşen yada düşmediği tartışılan olaylara şahit olacağız. Neticede yapılan görselliği öne çıkan bir dizidir, konu itibariyle tarihe bire bir uygun düşmesini fazlaca beklememek lazım.

Beren Saat’in dizide Sultan Ahmed’in güzel gözdesi olarak nasıl bir reyting kazandıracağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Muhteşem Yüzyıl Kösem, yeni bölümleriyle her Perşembe 20:00’de Star Tv. ekranlarında olmaya devam edecek.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir