Geçen Hafta (30 Kasım – 6 Aralık 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 7 aralık

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 30 Kasım – 6 Aralık 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta reyting puanlarında yükselme devam ediyor. En çok seyredilen diziler artık 5 puanın üzerinde reyting alıyorlar. Sevilen diziler gerçekten iyi reyting topluyor. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu nedenle bu hafta yüksek reytingi AB’de 12,79 ile geçen hafta olduğu gibi Diriliş Ertuğrul’un aldığını görüyoruz. AB’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada olan Kurtlar Vadisi Pusu 5,21 reyting puanı almıştır. Totalde, en yüksek 9,03 ile Kırgın Çiçekler, en düşük de 5,95 ile İlişki Durumu Karışık ilk 10’a girmiştir.

Yeni dizilerden Star Tv’de yayınlanan Kösem Sultan ile Kara Sevda ilk on reyting listesine giriyorlar. Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk bu hafta Cuma gecelerinin birincilini çok az bir farkla Karagül’e kaptırdı.  Elçin Sangu ve barış Arduç’un En İyi Çift olarak Altın Kelebek ödülünü almışlardı. Ben bu hafta açık ara önde bitiriler tahmin etmiştim. Tersi oldu. Ömer ile Defne ayrılığı ters tepti. İzleyici onaların evlenme kararı almalarını bekliyordu. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler’de Pazartesi gecelerinin birincisi olarak yarışına devam ediyor. Yeni dizilerden Eşkıya Dünyada Hükümdar olmaz da başladığı ilk haftadan beri Salı gecelerinin fenomen dizisi oldu. Bu dizide Oktay Kaynarca faktörü olsa gerek. Oktay Kaynarca bu hafta Antalya Altın Portakal yarışmasının sunuculuğu yaptı.

Yeni dizilerden reytingleri düşük olanlar, yarıştan kopmaya, erken final yapmaya başladı. Show Tv’de yayına giren Ceyda Ateş ve Ali Aksöz’ün “Gamsız Hayat” 5.bölümde final yaptı. Bu zorunlu final hem Ceyda Ateşi ve yolun başında olan Ali Aksöz’ü çok üzdü. Star Tv’nin yaz dizilerinden “Çilek Kokusu” da finale hazırlanıyor. Pazartesi akşamlarının iddialı dizilerinden Güneşin Kızları için de final kapıda. Kiraz mevsimi bu hafta final yaptı ve yarıştan çekildi.

Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kurtlar Vadisi Pusu, Filinta, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Karagül, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı ve O hayat Benim gibi diziler her hafta bu yarışın içindeler.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Kırgın Çiçekler 23.Bölüm (Atv)…………………………….9,03 – 21,76

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 13.Bölüm (Atv)..8,45 – 21,68

3.Karagül 98.Bölüm (Fox Tv)………………………………….8,19 – 19,81

4.Kiralık Aşk 24. Bölüm (Star Tv)……………………………8,18 – 19,59

5.Diriliş Ertuğrul 36.Bölüm (TRT1)…………………………8,08 – 19,20

6.Kurtlar Vadisi Pusu 274.Bölüm (Kanal D)……………..7,25 – 17,99

7.Paramparça 43.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,74 – 16,29

8.Kara Sevda 8.Bölüm (Star Tv)………………………………6,68 – 16,01

9.O Hayat Benim 71.Bölüm (Fox Tv)……………………….6,13 – 15,71

10.İlişki Durumu Karışık 22.Bölüm (Show Tv)…………5,95 – 14,74

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 36.Bölüm (TRT1)…………………………12,79 – 29,58

2.Kiralık Aşk 24. Bölüm (Star Tv)…………………………….8,36 – 21,43

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 13.Bölüm (Atv)…8,02 – 21,71

4.Muhteşem yüzyıl Kösem Sultan 8.Bölüm (Star)………7,17 – 18,09

5.Kırgın Çiçekler 23.Bölüm (Atv)……………………………..7,13 – 18,15

6.Paramparça 42.Bölüm (Star Tv)……………………………6,38 – 16,18

7.Poyraz Karayel 35.Bölüm (Kanal D)………………………6,31 – 14,58

8.Kara Sevda 8.Bölüm (Star Tv)………………………………5,89 – 13,82

9.Aşk Yeniden 31.Bölüm (Fox Tv)…………………………….5,36 – 13,80

10.Kurtlar Vadisi Pusu 274.Bölüm (Kanal D)……………..5,21 – 13,46

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 33.bölümünde AB’de aldığı en yüksek reyting puanı 12,79 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Hayme Ana’nın Ertuğrul’u obadan sürgün etmesi obadaki tansiyonu daha da yükselmiştir. Ancak bu durum Aytolun ve Tuğtekin’i fazlasıyla memnun etmiştir. Obada her şey Aytolun’un planladığı gibi gitmektedir. Aytolun, Tuğtekin’i Gökçe ile evlendirerek obadaki etkinliğini daha da artırmak istemektedir. Bütün bu oyunları gören Selcan onun üzerine gider. Ancak her defasında Gündoğdu’nun sert müdahalelerine maruz kalır.

dirilis-ertugrul-36.-bolum

 

2- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 9,03 reyting ile bu hafta 2.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Otobüs kazasından sonra olay yerinde tam bir can pazarı yaşanır. Hayati tehlikesi olan Eylül ve Songül acil ameliyata alınırken sınıftan bir arkadaşları hayatını kaybedince kızlar korkuyla ameliyathane önünde beklemeye başlar. Bacağından yaralanan Defne ise sakat kalma ihtimali ile yüz yüze kalır. Kazayı haber alan Nazan o sırada evinde çalışan Mesude’ye haber vermeden hastaneye koşar. Durumu sonradan öğrenen Mesude, Eylül’ü kaybetme korkusuyla çılgına döner. Kemal ile beraber hastaneye gelince kızların tepkisini çeker.

 Kırgın çiçekler 23.bölüm

 

3-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın dizisi Total’de aldığı 8,45 reyting puanı ile 3.sırada bulunuyor. Özlem’in kaçırılmasıyla birlikte Ünal Kaplan düğmeye basar. Artık herkes büyük bir savaşın ortasındadır. Beş yeni üyesiyle bir kez daha toplanan masanın sürpriz konuğu ise Nevzat Çankırı’dır. Nevzat’la restleşip bağımsız bir lider olarak koltuğunda oturmaya karar veren Hızır’ı, devlet, masasına kadar gelip açık tehdit eder. Kadınların birbiriyle olan savaşında da Meryem’e gözdağı vermeye kalkan Nazlı, hesap edemediği bir tepkiyle karşılaşır. Yaşanacak sürpriz gelişme ise emniyetin Çakırbeyli ailesinin kapısını yeniden çalması olacaktır.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-13-bolum

 

4-Kiralık Aşk : Star Tv’nin oldukça sevilen dizisi bu hafta AB’de 8,36 reytingle 4.sırada yer aldı. Ömer ve Defne aşkı ayrılıkla bitiyor mu? Ayrılık sonrası yeni kararlar alan Ömer’i, Passionis’le ilgili çok zorlu bir sınav bekliyor! Ömer, bu işin altından Defnesiz kalkabilecek mi? Kendi sade yaşantısına dönen Defne’nin peşini sürprizler bırakmıyor! Bir anda kendini Ömer’in karşısında bulan Defne, aşkına yenik düşecek mi? Yasemin’in yepyeni bir hazırlığı var! İlk tanışmalarında olduğu gibi Ömer’e Defne Ömer’e garson kız olarak hizmet ediyor.

kiralık aşk 24.bölüm

 

5- Karagül : Bu hafta Karagül, Total’de aldığı 8,19 puanla 5.sırada yer aldı. Baran gerçeği öğrenecektir. Bunu söylemek günahının ağırlığı altında ezilen Kadriye için hayatının en zor konuşması olsa da Baran’a gerçeği anlatır. Baran içindeki boşluğu nasıl dolduracak bu gerçekle yüzleşebilecek mi? Diğer yandan Sabri Azrail’le olan savaşını kaybeder. Sabri’nin ölümüyle birlikte artık Melek için hiç bir şey aynı olmayacaktır. Bundan sonra Melek ne yapacak? Hayattan intikamını nasıl alacak? Diğer yandan Ada, işlediği suçun ağırlığı altında ezilir ve bunu kaldıramaz…

Karagul-98Bolum-Frag

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Atv ve Fox 2’er dizi. Kanal D, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar

AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Kanal D 2’er dizi. TRT1 ve Fox Tv. birer dizisi ile yer aldıklarını görüyoruz.

Bu hafta kanallarda gene Star Tv haftasıydı. Total’e 3 dizi, AB’de 4 dizisini dereceye soktu.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 8.bölümü ekranlara geldi. Total’de ilk ona giremedi ama, AB’de Perşembe gecesinin birincisi oldu ve ilk onda 4.sırada yer aldı. Her hafta olduğu gibi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı en yüksek reyting puanı ile ilk sırada yerini aldı.

Bu sıralamalar reyting ölçümleri denek ailelerden gelen puanlara göre sıralamadır. Sizi sıralamanız beğendiğiniz dizilerden oluşur.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir