Frankenstein’in yarattığı Yaratık, Kerem Alışık!

Tiyatro

keremalışık2

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. Yılında Türkiye’de ilk kez sahnelenmek üzere ilginç tiyatro oyununa hazırlanır. Provaları tüm hızıyla devam eden oyunda baş rolleri Cansel Elçin, Deniz Uğur ve Kerem Alışık paylaşıyor.

Eser: Mary Shelley
Uyarlayan: Nick Dear
Çeviren: Selen Korad Birkiye
Yöneten: Şakir Gürzumar
Dekor-Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik- Ses Efekt: Cenk Taşkan
Koreografi: Alpaslan Karaduman
Oyuncular: Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda, Engin Gürmen, Merve Erdoğan, Batuhan Pamukçu, Ömür Kayakırılmaz, Burcu Görek, Ozan Akif Serman, Nalan Deliormanlı, Şahin Adıgüzel, Feride Ceyda Elkaya, Ali Keçeli ve Kerem Alışık

Oyunda yaratıkı canlandıracak Kerem Alışık’ı, plastik makyaj ustası Neriman Eröz tarafından yaklaşık 3 saat süren plastik makyajla büyük bir değişime uğrayan ve afiş çalışması için fotoğrafçı Levent Özdemir’in objektifi karşısına geçen Kerem Alışık’ı görenler tanıyamadı…

sonKEREM ALISIK MAKYAJ BASLANGIC2 - Kopya

200 yıllık efsane “Frankenstein” oyununda Cansel Elçin’in canlandıracağı Dr. Victor Frankenstein’in deneyleri sırasında yarattığı “Yaratık” karakteri ile tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Kerem Alışık, “Tiyatromuzun 20. Yılını kutlarken, Türkiye’de ilk defa oynanacak olan Frankenstein’da böyle bir rolle izleyicinin karşısına çıkacak olmak beni çok heyecanlandırıyor. 3 saate yakın süren bir makyaj sonrası aynada yüzümü görünce çok samimi söylüyorum kendime yabancılaştığımı farkettim. Çok tuhaf bir duygu yaşadım.Yüzümü görenler, Frankenstein eserinin de bunca yıldır yarattığı algıyla, oyunun korku türünde olduğunu düşünebilir ama Frankenstein, korkudan ziyade toplum dışına itilmiş insanların acıklı öyküsünü, büyülü dramını anlatıyor.

Cansel Elçin Kont Dr. Victor Frankenstein’i canlandırıyor.

cansel erçin

Mary Shelley’in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Selen Korad Birkiye’nin çevirisini yaptığı FRANKENSTEIN Şakir Gürzumar yönetiminde 12 Aralık’tan itibaren her  Cumartesi Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak…

1150090_8f49a063e65365a0e1857f646f524c42

Frankenstein hakkında bilgi şöyle:

İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan “Frankenstein”, bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.

Mary Shelley’in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan dünya sinemasının kült filmleri arasında gösterilen Frankenstein Şakir Gürzumar yönetimininde  Çolpan İlhan – Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. Londra National Theatre’da 5 sezondur kapalı gişe olarak sahnelenen oyun SAKM Birim Sahne bünyesinde 20. Yıl Oyunu olarak Türkiye’de ilk kez sahnelenecek.

12311317_1082761098414704_8418557400751989155_n

Tiyatro severler 12 Aralık’tan itibaren her Cumartesi, Zorlu Center PSM’de prömiyer yapacak olan 
bu biraz korku, biraz heyecan dolu tiyatro eserini izleme imkanı bulacaklar.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Oyun ile bilgiler, Sadri Alışık Kültür Merkezi Facebook sayfasından, Biletix ve Uçankuş Twitter sayfasından derlenerek alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir