Engin Akyürek Uluslararası Emmy Ödülü için Amerika’ya gidiyor!

Magazin

12027597_1007361745992346_405216862562013187_n

Engin Akyürek dizi sektöründe haklı bir üne sahip nadir oyuncularımızdan biri. Geçtiğimiz Eylül ayı başında Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde, Kara Para Aşk dizisindeki performansı ile “En iyi Aktör” seçilen Türk Sinema ve Dizi Oyuncusu Engin Akyürek, şimdi de Uluslararası Emmy Ödülü için, “En İyi Performans Sergileyen Aktör” dalında Ekim ayı başında aday gösterilmişti. Ve ödülü alıp-alamayacağını önümüzdeki pazartesi akşamı göreceğiz.

İlk kez Emmy ödülleri için Engin Akyürek’in adaylığını, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi açıklamıştı.

19 Ülkeden 40 adayın 10 ayrı dalda yarıştığı Uluslararası Emmy Ödüller’nin ödül dağıtım gecesi, 23 Kasım Pazartesi akşamı New York’ta, Hilton Oteli’nde yapılacak.

Engin Akyürek geçtiğimiz sezonda final yapan, Ay Yapım’ın Kara Para Aşk dizisindeki performansı ile bu ödül adaylığına layık görüldü.

Akyürek’in bu daldaki rakipleri, Hollanda’dan Maarten Herijmans, Brezilya’dan Emilio de Melo ve Birleşik Krallık’tan Rafe Sapall ile yarışacak. Geçtiğimiz yıl aynı yarışmada Engin Akyürek’in partneri Tuba Büyüküstün ülkenizi “20 Dakika” dizisindeki performansı temsil etmişti. Ancak güzel oyuncumuz ödül alamamıştı.

2004 – 2007 yılları arasında “Yabancı Damat” dizisi ile kendini gösteren Engin Akyürek, 2014 – 2015 yıllarında 2 sezon oynayan “Kara Para Aşk” dizisinde gösterdiği performans ile oyunculuğunun doruğuna çıkmıştır.

10406644_89740

Bu ödül için New York’a gidecek olan Engin Akyürek, gitmeden berberine uğramış, imajını değiştirmiştir. Dilerim Akyürek Pazartesi akşamı Hilton Otelinde ödülü alacak ve Suel’den sonra 2.ödülle ülkemize dönecektir.

11229902 kara para aşk

Engin Akyürek’in adaylık videosu geçtiğimiz günlerde İngilizce alt yazılı olarak yayınlandı. 10 dakikalık tanıtım videosunda Kara Para Aşk dizisinden çarpıcı görüntüler yer alıyor.

Emmy TV ödülleri, 66 yıldır ABD’de düzenleniyor ve Tv sektöründeki en prestijli ödülleri olarak kabul ediliyor.

2006 yılından bu yana, Yurt içinde bir çok ödüle layık görülen Engin Akyürek’in Uluslararası dalda 2.ödül olarak da, bu ödülü alacağını ümit ediyorum.

Bol şanslar diliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir