Hazal – Çağatay Fanlarının gereksiz tartışması niye?

TV Programları

Ekran Alıntısımaral.kp1

Twitter’da tekipcilerim arasında benim de adımın geçtiği bir kavga var. Maral dizisinin bitmesinde bazı Hazal fanları, Çağatay fanlarını suçladıklarını görüyorum. Ben her iki oyuncuyu da seven, takdir eden, her ikisi hakkında Blog yazıları yazan tarafsız bir yazarım. Zaten taraf olamam da, gördüğüm aksaklıkları yapıcı eleştiri olarak dobra dobra söyler, yazarım.

Dün gece cep telefonuma, mail kutumu 50’e yakın mesaj geldiğini gördüm. Karşılıklı suçlamalar. Hiç de gereksiz. Temelde her iki taraf da, Hazal Kaya‘yı ve Çağatay Ulusoy‘u “Adını Feriha Koydum” dizisi ile tanıdılar, çok da sevdiler ve birer fanı oldular. Zira onların dizi aşkı hala unutulmadı.

AFK’daki başarıyı Çağatay Ulusoy son dizisi Medcezir ile devam ettirdi. Hazal Kaya bir şanssızlıktır, sonrası 3 dizi de başarısız oldu  demiyordum, şansı yaver gitmedi. En son “Maral En Güzel Hikayem” neden devam etmediğinin sebepleri üzerinde konuşalım? Çünkü, bu soru bana da soruluyor.

Maral’ın reyting alamamasının başlıca sebepleri:

1- Kanal seçimi yanlıştı. Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı kanal TV8 kendisini eğlence kanalı olarak tanıttı. Dizi için son akla gelen bir kanaldı.

2- Mayıs ayında dizi çok erken sezon finali yaptı, Haziran ayı sonuna kadar devam etmeliydi.

3- Hazal Kaya sevenleri ve izleyenler televizyondan direk seyretmek yerine, daha sonra internetten seyretmeyi yeğlediler. Bu da reytinglerin düşük gösterdi.

4- Çağatay Ulusoy Fanları’nın Hazal Kaya’nın aleyhine bir hareketlerini okumadım, görmedim.

5- Partner seçiminde de bir uyumsuzluk yoktu. Aras Bulut İynemli ile Hazal Kaya çok da yakıştılar, uyumları mükemmeldi.

6- Senaryoda 8-10 bölüm sonunda sapmalar oldu. Hikaye başka yönlere doğru gitti. Bilhassa son bölümlerde Maral’ın Yiğit’in ‘Benimle evlenir misin?’ teklifine evet demesi gibi.

7- Reytinglerin bu kadar çok düşük olması Hazal’ın moralini çok bozmuş, 26 Bölüm yayın garantisi olan dizinin sözleşme iptalini kabul ettiğini zannediyorum.

8-Bir kaç kendini bilmez Hazal hakkında kötü konuşmuş olabilir. Unutulmasın ki istisnalar kaideyi bozmaz.

9-Her kim ne söylerse Hazal Kaya Maral’da aslanlar gibi oynadı, performansı da oldukça mükemmeldi.

Maral’ın erken final yapmasında, hemen aklıma gelen başlıca sebepler bunlar. Başkaca sebepler de sıralanabilir.

Ekran AlıntısıMARAL4.1

Kim ne derse desin, dizide Sarp ile Maral karakteri çok güzel bir ikili olmuşlardır. Söylenen bir tarafa, bu tartışmalar gereksizdir.

CSAvxtUXIAA0_Z6

Güzel gözlü, güzel yüzlü, güzeller güzeli süper oyuncu Hazal Kaya‘ya bu son yarım kalan dizin olsun deyip, başarılar ve bol şanslar diliyorum.

Moralini hiç bozma… Unutma! Hazal Kaya;  Fanların ve binlerce sevenlerin senin hep yanında ve arkanda olacaklardır.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

2 thoughts on “Hazal – Çağatay Fanlarının gereksiz tartışması niye?

  1. Femir ve Hazatay hayranları adına:

    Bu sert tartışmaya dahil olmak hak etmediniz. Siz Hazal ve Cagatay´in en sadık destekçilerinden birisiniz. Sizi rahatsız ettik için gerçekten özür dileriz.

    You did not deserve to be involved in this tough debate. You’re one of Hazal and Cagatay’s most loyal supporters. We are truly sorry to have bothered you.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir