Geçen Hafta (12 – 18 Ekim 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 19 ekim

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 12 – 18 Ekim 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Ekim ayının ikinci haftasını da geride bıraktık. Bu hafta reytinglerin çıtası geçen haftaya göre iyice yükseldi. Total’de en yüksek 9,17, en düşük reyting yüzdesi 5,12 oldu. AB’de de en yüksek 10,08, en düşük 5,30 olduğunu görüyoruz.

Yeni diziler ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin elinden birinciliği aldı ve Total’de 1.sıraya oturdu. Diğer AB’de geçen hafta olduğu gibi Diriliş Ertuğrul haftanın en yüksek reyting puanı ile birinci sırada yer alıyor. Bu hafta yayınlanan star Tv’nin iddialı dizisi Kara Sevda her iki grupta da kendisine yer bulamadı.

Yaz dizilerinden sezon dizisi olarak devam edecek Kırgın Çiçekler, Güneşin Kızları, Çilek Kokusu ve İlişki Durumu Karışık iddialı diziler arasına girdi. Artık yaz dizelerinin bir kısmı final yaparak bitecek, Kanal D’nin Yazın Öyküsü ve Fox Tv’nin Adı Mutluluık final yapıyor ve bitiyorlar. Yarışı önde sürdüren dizler de kanallarında sezon dizileriyle beraber devam edecek. Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Kurtlar Vadisi Pusu, Poyraz Karayel, Filinta, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Maral, Karagül, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı, Küçük Gelin ve O hayat Benim gibi geçen sezon dizilerinin tamamı başladı.

Kanallar yeni silahları olan yapımları ile yarışa başlıyor. İşte onlardan bir kaçı: ATV; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Başladı), Evli ve Öfkeli (Başladı), Leyla ile Alper ve Beyaz Gece. FOX TV; Ya Her Şeyim Ya Hiçim ve  Şehrin Melekleri. KANAL D; Düş Tarlası, Umut Rüzgarları ve Bir Deniz Hikayesi (Başladı). SAMANYOLU TV; Çınarın Gölgesinde, Habil Kabil  ve Ekip 1. SHOW: Mayıs Kraliçesi. STAR TV; Hatırla Gönül (Başladı), Kara Sevda (Başladı), Kösem Sultan, Cesaret ve Göç Zamanı. TRT 1; Aynadaki Gökyüzü, Son Çıkış ve Baba Candır (Başladı), Görüldüğü bir hayli dizi ile yarışa giriyorlar.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10.

1.Kırgın Çiçekler 16.Bölüm (Atv)…………………………….9,17 – 23,17

2.Kiralık Aşk 17. Bölüm (Star Tv)……………………………8,33 – 22,13

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 6.Bölüm (Atv)…7,79 – 19,24

4.Karagül 91.Bölüm (Fox Tv)…………………………………6,89 – 18,41

5.Kurtlar Vadisi Pusu 267.Bölüm (Kanal D)…………….6,78 – 18,04

6.Paramparça 35.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,44 – 16,46

7.Diriliş Ertuğrul 29.Bölüm (TRT1)…………………………6,33 – 16,50

8.İlişki Durumu Karışık 15.Bölüm (Show Tv)…………..5,60 – 14,80

9.İnadına Aşk 16.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,36 – 14,82

10.O Hayat Benim 64.Bölüm (Fox Tv)……………………..5,12 – 14,24

 

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 29.Bölüm (TRT1)………………………..10,08 – 24,43

2.Kiralık Aşk 17. Bölüm (Star Tv)…………………………….9,65 – 25,54

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 6.Bölüm (Atv)….8,42 – 19,67

4.Kırgın Çiçekler 16.Bölüm (Atv)…………………………….7,35 – 18,20

5.Paramparça 35.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,78 – 16,94

6.Poyraz Karayel 27.Bölüm (Kanal D)……………………..6,76 – 16,53

7.Aşk Yeniden 23.Bölüm (Fox Tv)…………………………..5,48 – 12,95

8.İnadına Aşk 16.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,35 – 14,52

9.İlişki Durumu Karışık 15.Bölüm (Show Tv)…………..5,26 – 13,87

10.Güneşin Kızları 16.Bölüm (Kanal D)……………………5,30 – 13,26

 

 TOTAL VE AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 29.bölümü ile AB’de aldığı 10,08 reyting ile geçen hafta olduğu gibi ilk sırada yer aldı. Engin Altan Düzyatan‘ın başarılı oyunu ile tarihimize ışık tutmaya devam ediyor. Ertuğrul, Moğol Komutan Noyan’a esir olmuştur. Ertuğrul’un ölüm haberi obaya gelir. Bu yanlış haber obada ve ailesinde büyük üzüntüye sebep olur.

dirilis-ertugrul-29-bolum

 

2-Kiralık Aşk : Defne ile Ömer arasındaki tutkulu aşk hızla devam ediyor. Ömer artık Defne’ye tutkulu bir aşkla bağlanır. Delibal sinema filminde Çağatay Ulusoy’un partneri olan Leyla Lydia Tuğutlu şimdi de ‘İz’ karakteri olarak Kiralık Aşk dizisine dahil oldu. İz’in gelişi ile Ömer ile Defne arasında işler kızışır. Deniz Ömer’e karşı kozlarını ortaya sürer. Ömer’i nakavt edebilecek mi?

kiralik-ask-17-bolum

 

3- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 9,17 reyting ile bu hafta 3.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Kader Banu’ya bütün öfkesini boşaltır gider. Her şeyi duyan Sedat, hepsinin hayatını değiştirecek bir karar alır. Cemre ile Gökhan’ın birbirlerine iyice yaklaşmasından rahatsız olan Defne, artık aşk için savaşacaktır. Kemal’e kefil olan Mesude, borç yüzünden hapse girer. Eylül annesini hapisten çıkarmak için para bulmak zorundadır.

kırgın-çiçekler-16-bölüm

 

4-Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz: Oktay Kaynarca‘nın baş rolü oynadığı dizi ilgi çekmeye devam ediyor. Bu bölümde Hızır Çakırbeyli, sözüne güvenilir daima iş yapılır, bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır AB’de aldığı 8,42 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

eşkıya d.h.ol.6.

 

5- Karagül : Fox Tv’nin Cuma gecelerinin iddialı dizisi Karagül bu hafta Total’de aldığı 6,89 reyting yüzdesi ile 5.sırada yer aldı. Bu hafta oğlunun yaşadığını öğrenen Ebru ve yıllarca bir yalanı sürdüren Narin arasındaki savaş izleyenleri büyüledi.

fragman 91

 

6- Kurtlar Vadisi Pusu : Türk Televizyonlarının en uzun soluklu dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, bu hafta 267.bölümü ile Total’de aldığı 6,78 reyting puanı ile 6.sırada yer aldı. Plolat ve Cahit, mülteciler üzerine oynanan oyunları bozmaya çalışırken büyük bir sürprizle karşı karşıya kalırlar. İkili, mültecileri karanlık işleri için kullanmak isteyen Gölge’nin iş ortağı Zeynep’in peşini bırakmazlar.

k.vadisi 267.bölüm

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz, Diriliş Ertuğrul, İnadına Aşk, Kiralık Aşk ve İlişki Durumu Karışık her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Fox Tv 3, Atv ve Star 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Atv, Kanal D, Star ve Fox Tv 2’er dizi ile, Show ve TRT1 bir dizisi ile yer almıştır.

Ekim ayının 2. haftasında bütün sezon dizileri başlamış oldu. Yeni dizler de bomba gibi geliyor. Merakla beklenen, Kösem Sultan dizisinin ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. Edinilen bilgiye göre, Ankara olayları ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle yayın tarihi Kasım ayının 2.haftası olacağı söyleniyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir