Fransa’da 10.Akdeniz Kadın Filmleri Festivalinde,Fatmagül’ün Suçu Ne? Tartışıldı!

TV Programları

fatmagulun-sucu-ne

Fatmagülün Suçu Ne?, son olarak Fransanın Marsilya şehrinde gerçekleşen 10. Akdeniz Kadın Filmleri Festivali kapsamında Fransız izleyicilerle buluştu. Gösterim öncesi düzenlenen panele davetli olan senarist Ece Yörenç, Fransız izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fatmagül’ün Yolculuğu Devam Ediyor!

Ay Yapım yapımcılığında gerçekleşen ve sekseni aşkın ülkede yayınlanan Fatmagülün Suçu Ne? dizisinin yolculuğu devam ediyor.

Dizi son olarak Fransanın Marsilya şehrinde gerçekleşen 10. Akdeniz Kadın Filmleri Festivali kapsamında Fransız izleyicilerle buluştu. Gösterim öncesi düzenlenen panele davetli olan senarist Ece Yörenç, Fransız izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Panelde seyircilerin sorularını yanıtlayan Ece Yörenç, Maalesef, Fatmagülün hikayesi hala taze. Dünyanın bir çok yerinde ve benim ülkemde kadına  şiddet konusu ne yazık ki hep gündemin başında, yasalar kadınları yeterince korumuyor, cezalar caydırıcı değil, üstelik şiddet gören bazı kadınların düşmanları evlerinin içinde olduğundan kadınlar yardım istemeye, adalet aramaya korkuyorlar. Erkekler tarafından sindiriliyorlar. İşte Fatmagül onlar için de bağırıyor, hakkını arıyor, onları sessiz kalmamaları için cesaretlendiriyordedi.

Panelden Görüntüler:

eceyorencmarsilya2

Panelde Ay Yapım’ın değerli Senaristi Ece Yörenç, basın mensuplarının ve izleyicilerin sorularını cevaplandırıyor.

eceyorencpanelmarsilya

“Fatmagül’ün Suçu Ne? Bildiğiniz gibi 2010 Yapımı Türk drama dizisidir. Dizinin ilk bölümü 16 Eylül 2010 tarihinde Kanal D’de yayınlandı. Ay Yapım’ın yapımcısı olan dizide dört adamın tecavüzüne uğrayan  ve tecavüzcülerden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül’ün  ve onunla evlenmek sorunda kalan Kerem’in hikayesi işlenmektedir.

Fatmagül, sonradan Kerim’in ona tecavüz etmediğini öğrenince aralarında aşk oluşmaya başlamıştır. Dizi Vedat Türkali‘nin 1986’da çevrilen, aynı adlı film için yazdığı senaryoya dayanmaktadır (“Fatmagül’ün Suçu Ne?” bir roman uyarlaması değildir). 1986 yapımı bu sinema filmini Süreyya Duru yönetmiş, baş rollerinde Hülya Avşar ve Aytaç Arman oynamışlardı. Bu dizinin senaryosu ise Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından yazılırken, yönetmenliği Hilal Saral yapmaktadır.

Fatmagül’ün Suçu Ne?‘de Fatmagül’ü Beren Saat, Kerim’i Engin Akyürek canlandırmaktadır. Filmin çekimleri ilk önce Çeşme’de başladı ardından İstanbul’da devam etti. Dizi, 21 Haziran 2012’de ekranlara veda etmiştir.

Bu güzel film 2 sezon boyunca ilgi ile izlenmiştir.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

Not: Haber ve görseller Ay Yapım – Persona Sanat Basın Bülteninden, dizi hakkında bilgi Vikipedi’den alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir