Fatih Harbiye / Neriman & Macit, Çiftlikte büyük Aşk!

Genel TV Programları

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” dün akşam 23.cü bölümüyle ekranlarımızdaydı.

Reytinglerde ilk 10.da yer bulan dizimiz, AB’de 4.sırada, Total’de 9.sırada yer almış.

Geçen bölümde kapıya kadar gelen Macit, kapıda Neriman’ı kucağında bulmuş, neden geldin sorusuna, seni seviyorum demeye geldim cevabını vermiş, birbirimize direnmeyelim deyip alnından öperek gitmiştir.

Rüya, sözleşmeyi imzalatmak için Şinasi’nin evine kadar getirir. Müstakbel kayınvalidesi ile tanışır, elini öper. Şinasi ile beraber kahvaltıya giderler. Rüya, Müzik atölyesi açmak için, Şinasi’ye ortaklık teklif eder.

Aslı’nın çilesi bitmez, kendisinin de söylediği gibi Kader Hanımın hizmetçisidir. Hamile olduğunu bakmadan köle gibi kullanır gelinini. Anacı Emre’de annesinden yanadır. Kader Hanımın dolduruşlarına gelir, Aslı’nın üzerine gider.

Neriman’ın atölye çıkışında Macit, bir demet kırmızı gül ile kapıda karşılar. Macit, Neriman o kadar güzelsin ki, çiçekleri bile soldurursun, lafı Neriman’ı ziyadesiyle memnun eder. Beraber çiftliğe gitmeye karar verirler. Macit, Neriman’a at binmeyi teklif eder, ben bilmem dese de ısrar eder.

Pelin, şirketin kreasyonlarının tanıtım çekimlerine katılır. Poz, poz, değişik kıyafetlerle fotoğrafları çekilir.

Nezahat’a kısmet çıkar, evlenmiş boşanmış bir çocuklu bir itfaiyeci. Evi ve arabası varmış, ama Nezahat istemez.

Selim, ortağı Kerim beye hisse devirlerinin Macit ile Pelin’in nikah defterlerini imzalaması ile tamamlanmasını ister.

Macit, çiftlikte mutfağa girer kendi elleri ile yemek yapar. Neriman mutfakta iş yapan erkek görmediğinden yadırgar. Ama hamarat olması da hoşuna gider.

Macit, şömineye odun ateşi ile canlandırır. Neriman, Şopen’den bir parça seçer, birlikte dans ederler. Macit, dansın yorgunluğunu Neriman’ın dizlerine yatarak giderir. Bu büyük aşk, sevgililer günü olması nedeniyle Macit’ten Neriman’a bir kolye ile taçlandırılır. Macit, aşkımız ölene kadar bu kolyeyi göğsünde taşı olur mu? Eğer bir gün ayrılırsak bu kolyeyi birbirinden ayırma, bırak öyle kalsın.  Güneş ve ay gibi. Neriman, sonsuza kadar hep burada kalacak. Macit, Sevgililer günün kutlu olsun Aşk, seni seviyorum. Neriman’dan cevap, seni seviyorum.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Nihat’ın adamları sokakta Şinasi ile Cihan’ı sıkıştırırlar. İkiye karşı en az on kişi. Mahalle esnafı da sopalarla etraflarını çevirirler. Nihat’ın adamları bakarlar ki pabuç pahalı, bırakır giderler. Cihan, bunu saymıyoruz Nihat Beyi de bekliyoruz.

Gülfer Hanım, Şahika’nın gece geç kalmasından endişelenir. Neriman arar, geç geleceğim der. Saat sabahın 4’ü olur gelmez. Faiz Bey de merak eder. Şahika, Cihan ile birlikte geçirmiştir sevgililer gününü. Cihan, kıyısından yakaladık sevgililer gününü diye espri yapar. Faiz Beyin sert kurallarını isyan eden Şahika kapıdan geri gider. Annesi peşinden koşar, diz üstü yığılır kalır. Şahika’nın çocukluğunda babasının kaçırdığı günleri hatırlar. Ben seni bıraktım, sen beni bırakma diye yalvarır. Şahika geri döner, annesini yerden kaldırır, tekrar eve dönerler.

Duygu, Özgür ile yemeğe çıkar. Birlikteliklerini kutlamak için şampanya içerler.

İnci Hanım, oğlu Macit ile konuşmak ister, Macit senin de sevgililer günün kutlu olsun der, çıkar.

Selim Bey kızı Duygu’yu arar, bir paket getirir, bunu Neriman’a verebilir misin der. Duygu sorar, ne bu? “Hatıralar” diye cevap verir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Neriman, Şahikaya söylediklerinden dolayı pişman mısın baba? Faiz Bey, hayır, değilim. Şahika evden gidiyordu. Faiz Bey, her şeyin herkes için bir bedeli vardır, kalan da, giden de bu bedeli razı olur. Peki, annem ailesini terk ettiği zaman sen de bir bedel ödedin mi baba? Faiz Bey, bi daha tek kelime edersen Neriman… Kapı çalar, Duygu babasının verdiği paket ile kapıdadır. Babam bunu sana vermemi istedi. Neriman sorar, bu ne? “Annen ve ailesi, senin ailen Neriman”. Neriman paketi alır ve bölüm burada sona erer.

Peyami Safa’nın romanından aktarılan, Koliba Film’in bu güzel yapımı herkesin keyifle izlediği bir dizi. Emeği geçenlerin eline sağlık. Oyuncu kadrosunun da emeğine sağlık, diyorum.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan alınmıştır.

1 thought on “Fatih Harbiye / Neriman & Macit, Çiftlikte büyük Aşk!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir