Beren Saat olayı… Sanatçının siyasi tercihi, milliyetçiliği, dini olmaz!

Güncel

968full-beren-saat

Şu günlerde şehit haberleri yüzünden bütün milletimizin içi yanıyor. Hepimiz bu olayları kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak olayın öbür boyutu var ki, sanatçılarımız da sosyal medyada tepkilerini belirtiyor ya da tepki göstermiyorlar diye kategorize edilir oldular.

Bunlardan en önemlisi Beren Saat’in bu konuda sosyal medyada şehit haberleri ve terör olayları ile ilgili beyanat vermemesi konuşulur oldu. Hatta öyle ki, son dizisi Kösem Sultan‘da oynamaması istendi. Bazı seyirciler daha da ileri giderek, oynarsa seyretmeyeceklerini dile getirdiler. Tims Produktions’a Beren Saat’in diziden çıkartmasını konusunda yüzlerce yorum yapıldı.

Bir gazetede başlık: “Utan Beren Saat! Sen huzurlu uyu diye o askerler şehit oldu.” Pes doğrusu, bu memleketi anarşiden temizlemek için ne zamandan beri sanatçıların vereceği tepkilerden medet umulur oldu. Sandık başına gidip biz o siyasileri neden seçiyoruz? Anlamak mümkün değil.

Beren Saat dayanamadı ve suskunluğunu bozdu. Ders niteliğinde uzunca bir beyanat verdi. Yazının son bölümünde; “Masum şehitlerimizi malzeme yapan leş kargalarına uymayın, içinizi öfke doldurmayın. Şehitler için edilecek bir duanız sosyal medyada bana ya da bir gazeteciye yazacağınız bir küfürden daha çok işe yarar. Hem de biraz olsun içiniz ferahlar. Sevgiyle…”  Beren Saat.

kosem_sultan_dizisi_ne_zaman_basliyor_beren_saat_kosem_sultan

Yanlış anlaşılmasın ben Beren Saat’in avukatlığını yapmıyorum. Beren Saat nezdinde bütün sanatçılardan beklenen siyasi beklentilerin yanlış olduğunu savunuyorum. Onlar adı üstünde sanatçı, bizler onlardan sanatını icra etmelerini ister, ancak başarılarını alkışlarız. Beren Saat hem güzelliği, hem de sanatı ile kendini ispatlamış bir oyuncumuzdur. Aşk-ı Memnu da seyrettik, şimdilerde de Kösem Sultan rolü ile ekranlarımızda olacak.

Bir çok sanatçımız ve oyuncumuz sosyal medya üzerinden terör olaylarına tepki verdiler. Ata Demirer, Mustafa Ceceli, Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy gibi sanatçılardan tepki mesajları yayınlandı.

Tam bu noktada sanatçının dini, dili, ırkı, milliyetçiliği ve takımı olmaz. Onlar adı üstünde sanatçıdır. Sanatını icra eder. Tabii ki inancı vardır, milliyetçidir. Tuttuğu takım vardır. Ama o onun içinde olması lazım. Sırf bir oyuncu Galatasaylı diye Fenerbahçeli onun oynadığı diziyi, filmi seyretmemesi olmayacağı gibi. Tabii ki sosyal olayları duyarlı olacaklar. Ama bunu sosyal medyada çığırtkanlık yaptı diye alkışlamak, yapmadı diye kınamak olmaz. O sanatçının yaptığı işi, sanatındaki başarısını alkışlamak lazım. Bence sanatçının dini, dili, ırkı olmamalı. Yoksa dünya sinemalarında bir çok Oskar alan oyuncu sırf o Hristiyan diye, Müslüman birinin seyretmemesinin olmayacağı gibi…

Herkes kendi işini yapmalı, siyasileri ne güne seçiyoruz. Memleketi bu duruma getirmemek ve düzeltmek onların işi. Sanatçı da kendi işini yapacak, seyircisini mutlu edecektir.

Onlardan daha fazlasını beklememek lazım.

Sayı ve sevgiler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir