Fatih Harbiye / Macit, tekrar Neriman’ın kapısında!

TV Programları

06 Nisan ’14

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye / Macit, tekrar Neriman’ın kapısında!

Show Tv.in sevilen dizisi Fatih Harbiye’de Macit bir daha o kapıya, Neriman’ın baba kapısına geldi. Neriman’ı mutlu edecek, umutlandıracak bir cevap alabilecek mi? Faiz Bey, mantıklı olduğu kadar inatçı bir adam. Macit’i dinleyecek mi? Yoksa kapıdan mı kovacak?

Her nedense reytingleri istikrarsız bir seyir izliyor. Son 4 haftadır AB’de 3-8-3-8 sırada, Total’de 5-5-8-6 sırada yer almış. Ben bu duruma, konunun izleyicinin içini kararttığını, sıktığını bağlıyorum. Seyirci mutlu anlar da görmek, onlarla o anları yaşamak istiyor.

Macit ile Neriman’ın mutlu oldukları bölümler üçü geçmez. Hep karamsarlık ve mutsuzluk. Sadece Neriman ile Macit değil, diğer çiftlerde de aynı sorun.

Neriman – Macit; Bir dargın bir barışık, mutlu günler olacak ama, pek de yakın gözükmüyor.

Ekran Alıntısı macit - Kopya

Pelin – Macit; Sözde nişanlı çifti oynuyorlar ama, mutlu olan yok. Pelin mutsuz, Macit ondan daha beter.

Duygu – Özgür; Duygu, Özür’ü seviyor, Özgür o sevgiye tam cevap vermiyor. Çok kalender bir tip…

Şinasi – Rüya; Rüya, Şinasi’den beklediği karşılığı alamıyor. Şinasi’nin aklı hala Neriman’da. Onu unutmuş değil. Neriman’ın Macit ile arasının açık olması Şinasi’yi umutlandırıyor. Son bestesini, Neriman’ı düşünerek yaptı. “Eksik kalan”. Bu eksik kalan aşkı, Faiz Beyin desteği ile tamamlayabilecek mi?

Şahika – Cihan; Cihan’ın Şahika’ya olan açkı, Şahika tarafından kabul görmüyor. Bu tek taraflı aşk daha ne kadar devam edecek. Cihan, Şahika’nın karşısında daha ne kadar takla atacak?

Ekran Alıntısı.PNG şahika

Nezahat – Asım Bey; Nezahat, Asım Beye yeşil ışık yaktı ama, arada Asım’ın kızı var. Nezahat, bu çocuk yüzünden Asım’ı kırmızı kart göstermişti. Ama Asım Bey, Neriman’a sarı ışık yakarak bir şans daha istedi. Cihan, Nezahat’a birazcık ilgi gösterse, Nezahat dünden razı. Hemen Asım’a kırmızı kart gösterir, Cihan’a koşar.

Ekran Alıntısı nezahat

Arzu – Emre; Arzu, Emre’yi hiç sevmiyor. Karnındaki çocuğunun hatırına onu kocası olarak kabulleniyor. Emre hala ana kuzusu, annesinin bir dediğini iki etmiyor. Ayrı eve çıksalar bile, Arzu onu hiç sevmeyecek. Zoraki evlikte kendisine yapılanları unutmuş değil.

Ekran Alıntısı emre - Kopya

İnci Hanım – Kerim Bey; Son bölümlerde oğulları Macit için, mutlu tablo çiziyorlar. Kerim Bey şirketteki eski sekreteri Figen Hanımla yıllarca karısı İnci’yi aldatmış. Kalp krizinden sonra mecburen onu işten çıkardı, Şimdilerde İnci Hanımla mutluğu oynuyor.

Ekran Alıntısı inci - Kopya

Feyza Hanım – Selim Bey: Son bölümlerde kocası Selim’i hiç gözü görmek istemiyor. Daha önce kızlarını düşünmediği, Neriman’ın annesinden gelen hisselerini vermeye kalktığı için evden kovalamış, kocasını yazlık eve göndermişti. Son zamanlarda kızı Pelin’in Macit ile nişanlanması hatırına mutlu gözükmeye çalışıyorlar.

Ekran Alıntısı feyza - Kopya

Geçen bölümde evlilik yıldönümleri hatırına verdiği taşlı bileklik bile, Feyza Hanımın gönlünü kazanamadı. Selim Bey bu bilekliği Şahika’ya seçtirdi. Feyza Hanımın bu kocasına ilgisizliği, Selim Beyi Şahika’ya doğru itiyor.

Ekran Alıntısı şahika

Gülfer Hanım – Mahalle Kasabı; Kasap Gülfer Hanıma yanık, Gülfer Hanım bilip de bilmemezlikten geliyor gibi.

Ekran Alıntısı gülfer

Aşağı yukarı dizideki bütün çiftleri sıraladık. Gördüğünüz gibi mutlu olan çift yok gibi.

Bu kadar mutsuz insanların bulunduğu dizi, izleyici de mutlu etmiyor. Ben Peyami Safa’nın bu romanını okumadım. Zaten hangi dizide orijinal konuyu sadık kalınıyor ki? Senaristler istedikleri gibi, konuyu harmanlayıp yoğuruyorlar.

Geçen son 30. Bölümde de klasik Neriman – Macit git gide uzaklaşan platonik aşklarını izledik.

Pelin’in Macit’te olan yapmacık sevgi gösterilerinden kanıksadık.

Acımasız kaynana Kader Hanım, gelini Arzu’ya işkencesi devam etti. Bu defa biraz dozu kaçtı. Emre’nin tokadı Arzu’nun suratında patladı.

Macit Arcaoğlu, 30. bölüm sorunda gene Faiz Beyin kapısına dayandı. Bakalım derdini anlatabilecek mi? En önemlisi Faiz Bey onu dinleyecek mi? Yoksa, sen kızımı sevseydin o yüzüğü takmazdın, onu senden daha çok seven biri var. Ben kızımı Şinasi’ye vereceğim mi diyecek! Haftaya hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir