Eylül 2015 yeni sezonda Tv’lerde hangi diziler var ve yeni yapımlar!

TV Programları

cats tv kanalları

Yeni sezonun başlamasına az bir süre kaldı. Televizyonlarda çalışmalar hızla devam ediyor. Mevcut eski dizilerin ikinci ya da üçüncü sezonu başlayacak, bu eski dizilere yeni başlayacak iddialı dizlerle takviye edecekler.

En çok merak edilen ise; yaz sezonunu kurtaran dizilerin akıbeti ne olacak? İzleyici sayısının düştüğü sıcak günlerde zirvede kalmayı başarabilen dizilerin, yeni dönemde güçlü rakipler karşısında ne yapacağını bekleyip göreceğiz. Peki Eylül’de kanallar, hangi yeni dizi silahlarını sürecekler?

Şimdi Tv kanallarında başlayacak Eylül 2015 yeni dizileri ve geçen sezon dizilerinden yer alacakları kanalların alfabetik sırasına göre sıralayarak, yeni dizileri edindiğim bilgilere göre tanıtıp sıralayalım.

 

ATV :   atv_tv_logo_amblem

 

Ekran Alıntısıatv.5

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynaca’nın baş rolü oynadığı, Kurtlar Vadisi’in eski yapımcısı Raci Şaşmaz’ın yeni dizisi olarak Atv ekranlarına geliyor.

 

EVLKİ VE ÖFKELİ

Evli ve Öfkeli: Süreç Filmin yapımcısı olduğu, Nisa Akman’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizide, Birce Atalay, Sarp Akkaya, Ebru Cündübeyoğlu, Ayça Erturan ve Yıldız Çağrı Atiksoy yer alıyor.

 

Leyla İle Alper : Ay Yapım imzalı bu dizinin oyuncu kadrosu henüz netleşmedi. Dizi Ekim ayında ekranlara gelecek.

 

568014_detay birkan sokullu

Beyaz Gece: Cansu Dere ve Birkan Sokullu’nun baş rolü paylaştığı dizi bir Ay Yapım projesi ve Eylül ayı içerisinde ekranlarda olacak.

Devam edenler: Bedel, Kara Ekmek, Kertenkele,

————————————————————————————————————————

 

FOX TV :   foxtv

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Ya Her Şeyim Ya Hiçim: Paramparça dizisinin de yapımcısı olan Endemol Türkiye yeni sezona iddialı dizilerle girmeye hazırlanıyor. Endemol’ün Fox Tv için çekeceği yeni dizi Ya Her Şeyim Ya Hiçim’in kadın başrol oyuncusu olarak Cansu Dere görüşülmüş sonunda, Belçim Bilgin’de karar kılmıştır. Dizinin erkek başrol oyuncusu  Ozan Güven Ya Her Şeyim Ya Hiçim dizisinde Belçim Bilgin Erdoğan’la birlikte baş rolü paylaşacaktır. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yapacağı dizide oyuncu, ideallerinden ödün vermeyen bir çocuk doktorunu canlandıracak. Dizinin çekimlerine Ağustos sonunda başlanacak ve Ekim ayında Fox TV ekranlarında olacaktır.

 

sehrin_melekleri_2_yeni_bolum_fragmani_ve_ozeti_24_agustos

Şehrin Melekleri : Fox Tv ekranlarında yeni bir dizi daha başladı. 17 Ağustosta yaz ekranlarında yeni bir polisiye dizisi başladı. Yaz döneminde genelde kanallar romantik komedi dizisi yayınlarken Fox yeni bir strateji ile polisiye dizisi yayınlayacak. Şehrin Melekleri dizisinin oyuncuları Orhan Kılıç ve Ümit Kantarcılar’ın baş rolünde oynayacağı Şehrin Melekleri dizisi 17 ağustos  pazartesi günü Fox Tv ekranlarında olacak. Boyut Film’in yapımcılığını üstlendiği Şehrin Melekleri dizisinde bir polisin İstanbul’da verdiği adalet savaşını izleyeceğiz.

Fırtına Cemal başarılı bir komiserdir. İstanbul Emniyeti içerisinde bazı sıkıntılı olaylar yaşanması üzerine Fırtına Cemal’e yeni bir birim kurmasını ister. Sıkıntıları gidermek için Cemal komiser başarılı polislerden oluşan bir balyoz timi kurar.

 

Devam edenler:  Aşk YenidenKaragül, Kiraz Mevsimi,  Kocamın Ailesi, O Hayat Benim,

———————————————————————————————————————–

 

KANAL D :   untitled kanal d

14889067-818c-472e-ad01-70d0d9022e90

Düş Tarlası: Baş rolde İbrahim Çelikkol’un oynadığı dizinin yapımcısı D Productions.  Çelikkol’un bayan partneri ise Aslı Enver.

Umut Rüzgarları:

 

bir-deniz-hikayesi-dizisi-cok-yakinda-kanal-d

Bir Deniz Hikayesi : Erler Film Türker İnanoğlunun yapımcısı olduğu, küçük oyuncu Emre Berke Zincirci’nin Emre Kızılırmak ve Begüm Birgören ile oynadığı dizi Eylül ayında izleyenlerle buluşacak. Babası ile yaşayan annesiz küçük Deniz’in hayat hikayesi anlatılıyor. Eylül’de Kanal D ekranlarında olacak.

 

gunesin-kizlari-oyunculari

Güneşin Kızları: Yaz dizisi olarak başlayan Emre Kınay ile Evrim Alasya’nın dizisi Güneşin Kızları yeni sezonda, sezon dizisi olarak devam edecek. Yayın gününü Pazartesi akşamlarına aldığı dizi yeni sezonda sezon dizisi olarak Pazartesi akşamları yayınlanacak. Sevilen dizide Tolga Sarıtaş, Berk Atan, Hande Erçel ve Burcu Özberk gibi güçlü oyuncular yer alıyor.

Devam edenler: Arka Sokaklar, Güllerin SavaşıKurtlar Vadisi Pusu, Poyraz Karayel,

—————————————————————————————————————————–

SAMANYOLU TV :   Digiturk-Samanyolu-TV

yeni dizi-cinarin-golgesinde-

Günlük dizi olarak gelen “Çınarın Gölgesinde” hayli ilgi çekeceğe benziyor.

 

11906332_1706327242937176_722411594_n

Habil Kabil: STV’nin iddialı yeni dizisi Habil Kabil, bir modern Habil Kabil hikayesi olarak geliyor ekranlara…

Devam edenler: Küçük Gelin, Küçük Kıyamet, Sungurlar ve Ekip 1.

—————————————————————————————————————-

SHOW TV :   untitled show

240820152321042114720_2

Mayıs Kraliçesi: Bir Mint  Yapım dizisi olan Mayıs Kraliçesi, bir Kore dizisinden alıntı. Yağmur Tanrısevsin oynadığı dizide Yağmur, bir kaynakçı kız olan Nehir karakterini canlandırıyor. Ekim ayı içinde yayınlanması planlanan dizide, Meltem Cumbul, Ümit Çırak, Betül Alganatay ve Samet Sırmalı rol alıyor.

Devam edenler: Acil Aşk Aranıyor, Yılanların Öcü,

————————————————————————————————————————

STAR TV :   hqdefault STAR TV

hatırla gönül

Hatırla Gönül: Başlıca rollerini Gökçe Bahadır, Engin Öztürk ve Onur Saylak’ın oynadığı dizinin çekimleri devam ediyor. Yönetmenliğini Gül Oğuz’un yaptığı dizinin senaryosunu Deniz Yeşilgün ile Esra Çelik yazıyor. ‘Gönül’ karakterini canlandıran Gökçe Bahadır, iki erkeğin tutkulu aşkı arasında süreklenen bir kadını oynuyor.

 

kara sevda-2

Kara Sevda: Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’un oynadığı aşk dizisinden Furkan Andıç ayrıldı. Çekimler aksadığı için dizi ekim ayı sonlarında ekranlara gelecek.

 

images kösem sultan

Kösem Sultan: Star Tv’nin iddialı dizisi Kösem Sultan’ın ilk bölümü  1 Ekim perşembe akşamı başlayacak. Beren Saat’in Kösem Sultan karakterini canlandıracağı dizide Hülya Afşar, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Ekin Koç, Berk Cankat ve Kadir Doğulu gibi bir çok ünlü oyuncu yer alıyor. Kösem Sultan’ın gençliğini Atinalı bir kız canlandıracak. 9. bölümden itibaren Kösem Sultan olarak Beren Saat devam edecek. Son dakika haberine göre, Survivor 2014 ve Survivor All Star şampiyonu olan Turabi Çamkıran da diziye dahil olmuştur.

 

images cesaret

Cesaret : Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım’ın baş rolü oynayacağı dizinin çekimlerinde sorun yaşanıyor. Meryem Uzerli’nin senaryoyu beğenmemesi nedeniyle sorunlar yaşanmıştı. Şimdi de çekime gelmemiş. Dizinin akibetinde netlik yok.

vahide-percimin-yeni-dizisi

Göç Zamanı: Vahide Perçin ve Selçuk Yöntem’in baş rolü oynadıkları dizi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Son bir yıldır gündeme gelen dizide, İpek Tuzcuoğlu, Mehmet Aslantuğ ve İclal Aydı’ın isimleri geçiyor.

Yaz dizilerinden sevilen dizi, Kiralık Aşk, Çilek Kokusu ve Tatlı Küçük Yalancılar sezon dizisi olarak devam edecekler.

Devam edenler: Kaderimin Yazıldığı Gün, Paramparça.

———————————————————————————————————————

TRT 1 :  untitled trt

içerik aynadaki gökyüzü

Aynadaki Gökyüzü: 1968 kuşağından bu tarafa, Abdullah Gül, Recep Tayip Erdoğan, Necmettin Erbakan gibi bazı siyasilerin hayatları ve siyasi mücadeleleri TRT ekranlara geliyor.

Son-Çıkış-dizisinin-konusu-hikayesi

Son Çıkış : TRT 1’in yayın akışı içerisinde cumartesi günleri yer alacak olan Son Çıkış bir gençlik dizisi. İstanbul’un kenar bir mahallesinde başlayan Son Çıkış dizisi; bir anlık hatanın yükünü omuzlayan Kenan, Cesur ve Zeynep, arasındaki olayları; hırs, tutku, pişmanlık dolu bir serüveni anlatıyor. Bu serüvende İmam Yusuf ve Öğretmen Nilüfer ise “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek girdikleri karanlık yolda, hayalleri yavaş yavaş yok olan gençlere ‘SON ÇIKIŞ’ için bir umut ışığı oluyor. Ayhan Özen’in yönettiği, yapımcılığını Estet Film’in üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda; Furkan Palalı, Tolga Güleç, Sultan Ulutaş, Orçun K. Kaygusuz, Deniz Barut gibi genç isimler bulunuyor.

baba-candir-dizisi-trt-1-de-basliy

Baba Candır : TRT 1 ekranlarında pazar günleri ekrana gelecek olan Baba Candır, sıcacık bir aile dizisi. Baba Candır; uzun yıllar önce eşini kaybedince, üç çocuğuna hem babalık hem annelik hem de “Hayat Koçluğu” yapmak zorunda kalmış, emektar bir yufkacı olan Salih’in başından geçen bazen neşeli, bazen de hüzünlü olayları anlatıyor. Yapımcılığını MF Yapım’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan’ın oturduğu dizinin oyuncu kadrosunda; Ettar Tanrıöğen, Uraz Kaygılaroğlu, Melis Tüzüngüç, Tülay Bursa, Özgün Karaman, Berna Koraltürk, Tolga Pancaroğlu, Dila Bayrak, Mehmet Ulay ve Selda Özbek yer alıyor.

Devam edenler:  Diriliş Ertuğrul, Filinta, Yeşil Deniz, Zengin Kız Fakir Oğlan.

———————————————————————————————————————-

TV8 :  tv-8-canli-yayin-izleme-1-0-androi

TV8’in tek nazar boncuğu dizisi olan, “Maral En Güzel Hikayem” Eylül yeni sezonda 13.Bölümü ile kaldığı yerden devam edecektir. 28 Bölümde sona erecek dizinin devamı gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli’nin sevilen dizisi, şayet son bölümlerde aynı akıcılığı devamı ederse, 2016 sezon sonuna kadar devam eder.

İçerik maral

Devam edenler: Maral En Güzel Hikayem.

İşte sayın okurlarım, sizler için derlediğim yeni dizi bilgilerini dilimin döndüğü kadar tanıtmaya çalıştım. Bakalım bu dizlerden hangileri tutunacak, hangileri yaprak dökümüne uğrayacak, yeni sezonda seyredip hep birlikte göreceğiz.
2015 – 2016 dizi sezonu kanallar, dizilerimiz, yapımcılarımız ve oyuncularımız için verimli ve sürekli olmasını dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller ve yeni diziler hakkında bilgiler interletten alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir