Medcezir / 29. Bölümde “O haa…” dedirten ilişkiler!

TV Programları

05 Nisan ’14

Kategori
TV Programları
Medcezir / 29. Bölümde “O haa…” dedirten ilişkiler!

Star Tv.in aşk ve macera dizisi “Medcezir” dün akşam 29.bölümüyle ekranlarımızdaydı. Öyle ki, izleyiciyi resmen “O haa…” dedirten ilişkiler yaşanmaya başladı. Hele bölümün finalinde, Kenan ile Sude Hanımın öpüşmesi olacak iş değil.

Bundan önceki bir yazımda senaristimiz Ece Yörenç’in usta bir terzi olduğunu, her oyuncuya göre çok güzel elbiseler diktiğini söylemiştim. Bu bölümde bazı oyunculara diktiği elbiselerin bol geldiğini söylemek istiyorum. Biraz sağından solundan daraltması, çeki düzen vermesi gerekir. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Bu dizi başlamadan önce 8 Eylül 2013 tarihinde yazdığım, “Medcezir taklitçi değil, içimizden biri olmalı” başlıklı yazımda belirtmiştim. ( http://blog.milliyet.com.tr/medcezir-taklitci-degil–icimizden-biri-olmali/Blog/?BlogNo=428295   ) Aynen şunu yazmışım. Sayın Senaristimiz Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’ un senaryo üzerinde çok titiz çalıştıklarını biliyorum. Konu, yaşantı, hayat tarzı bizim Türk örf ve adetlerine uygun olsun. Bu dizi bizden biri, yaşanan hayat İstanbul’un zengin semti de olsa, olaylar yaşanabilir olmalı. Tüh be, bu bizde olur mu, demesin izleyici. Bu çok önemli, altını çiziyorum.”

O zaman dediğim oldu, twitlerde takip ettiğim kadarıyla bazı izleyiciler, bırakın Tüh be’yi, “O haa…” dediler.

Dün akşamki reytinglere bakarsak, AB’de 1.sırada, Total’de 2.sırada yer almış.

Şimdi, 29.Bölümde geçenlere özetleyelim.

Yaman’ın Ender Hanımın talimatıyla Ada ile ilgilenmesi, Mira’yı kıskançlık krizini sokmuş, Yaman durumu izahat etmek için peşinden koşturmuştu. Ne söylediyse ikna edemez, Mira koşarak gelir, odasına kapanır.

Ekran Alıntısı 29.1

Annesi de, söylenir. Kendi hayatına odaklanması ister. Bu arada baban o çocuğa başka bir iş bulmasını söylemiş. Ya evdeki kızı çıkaracaktı, ya da Kenan’ı. Sakın babanı sıkıştırma başka bir iş arayacak.

Ekran Alıntısı 29.8

Ada, annesi Reyhan Hanım ve Serez ailesi aralarında konuşurlar. Vedalaşma zamanıdır. Ada vedalaşmak içim Mert ile Yaman’ın odasına giderler. Mira pencereden gözetlemektedir. Yaman ve Kenan ile vedalaşırlar. Londra yolcusu olan Ada, tüm Serez ailesi ile vedalaşıp, ayrılır.

Faruk Bey, ayaküstü Asım Bey ile görüşürler. Sude ile ilişkilerinin boyutunu konuşur. Sude’nin yanında durmasını ister.

Ekran Alıntısı 29.3

Giray, Kenan’a telefon açar, Kenan konuşmak istemez. Bu arada Tozludere’ye Almanya’dan Leyla döner. Giray, gelişlerini görür, hoş geldin, der.

Ekran Alıntısı 29.4

Evde hep beraber sabah kahvaltısı yaparlar. Kahvaltıda saldırı olayını konuşurlar. Kenan olayın tertipleyici olarak, sıkıntılı anlar yaşar. O sırada Selim Beyin suçladığı Avukat arar. Tatsız konuşma olur.

Kahvaltı sonunda Yaman ağabeyi ile konuşur. Hafta sonu İzmir’e annelerine görmeye gitmeyi planlarlar. Kenan, Mira konusunda ayağını denk almasını, kızı elinden kaçırmaması tavsiyesinde bulunur.

Mira, piyanosunun başına geçer, tatlı nameler içeren bir parça çalar. Yaman yan bahçeden onu dinler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira sonra balkona çıkar, Yaman biraz konuşabilir miyiz diye seslenir.

Mert, Ada’nın saç kılını gösterir. Asım Beyin kızı olup olmadığı konusunda, test yaptırmak istiyorlardır. Ender Hanım da ben de istiyorum. Selim Bey bu bir suçtur, ben yok um.

Ekran Alıntısı.PNG bank

Yaman ile Mira sahilde oturur, ilişkilerini enine boyuna konuşurlar. Birbirlerine güzel sözler söyleyip, her ikisi de birbirlerini kıskanmaktadır. Neticede öpüşüp, işi tatlıya bağlarlar.

Ekran Alıntısı.PNG bank 1

Tan’ın öğrencisi Kadir internetten Yaman’ın resimlerini bakar. Hastane kapısında gördüğünün o olduğunu bulur.

Ekran Alıntısı 29.11

Yaman, İzmir dönüşü okula gelir. Eylül, hoş geldin der, Mira’nın da okulda olduğunu söyler. Okulda, Eda ile Doruk’un çıkmaya başladıkları dedikodusu vardır.

Ekran Alıntısı 29.5

Sınıfta Orkun Mira’nın yanına oturur. Bana surat asma, ben Tozludere’de o insanlara yardım ediyorum, der. Kapıya kadar gelen Yaman, bu durumu görür. Yaman mesaj atar, Mira da hoş geldin diye karşı mesaj atar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Kenan, Selim Beyin Faruk Beye ricası ile işinde çalışmaya devam eder. Sude Hanım gelir, yaka-bağır açık şekilde Kenan’ın çalıştığını görür. Bakıyorum gitmemişsin diye laf atar. Sedef Hanıma iki hafta sonra açılışa nasıl yetiştirileceğini sorar, bu işleri ben takip ediyorum. İlişkimiz babanla aramızda tahmin ettiğinden daha ciddi, der.

Asım Bey, kuyumcusuna bir çift küpe sipariş getirtir. Asım Beyin sekreteri Şükran anında Sude Hanıma haberi yetiştirir.

Ekran Alıntısı 29.7

Mira’yı Yaman (İzmir’in boyozu meşhurdur ya), sana İzmir’den boyoz getirdim, der ve torbayı verir. Mira, Yaman’ın boynuna sarılır.

Ekran Alıntısı 29.6

Mira, annesini sorar, selamını söyler. İzmir’de deniz kıyısında oturup yemek yediklerini ve sohbet ettiklerini anlatır.

Ekran Alıntısı.PNG iz

Sonra oturup bahçede yeşillikler arasında afiyetle boyozları yer. Arkadaşı, hafta sonu partide çekilen fotoğrafları getirir. Yaman, bensiz gitmişsin diye espri yapar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman’ı hoca çağırır. Mira, yerdeki Yaman’ın defterine bakar. Yaman,  tanıştıkları tarihi ve 30 Eylül 2013 sevgili oldukları günü not etmiştir. Mira, çok duygulanır, Yaman’ın tahminden çok daha romantik, çok başka biri olduğunu annesine söyler. Sude Hanım da Asım Bey ile duygusal ilişkilerini kızına anlatır, çok yakında bana evlenme teklifi edeceğini söyler. Akılında şüphe olmasın, mutlu olacağım der.

Ekran Alıntısı 29.9

Yaman, Tozludere’ye gider. Eski ev sahibi ne annesinin kiraları ödediği notunu getirir. Kirayı yatırmadılar diye atıp-tutmamasını söyler. Aralarında tatsızlık çıkar. Giray ayırır. Yaman sen kim oluyorsun deyince, burada düzen benden sorulur, Orkun Civanoğlu’nun şirketinin adamı olduğunu söyler. Leyla’yı da görür, onunla da konuşurlar.

Ekran Alıntısı.PNG mert

Mert ile Eylül, Gamze Hanımın bebek ultrason görüntüleri için gelirler. Bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenirler. Eylül’ün bir erkek kardeşi olacaktır. Eylül, üvey annesini eve dönmeyi ve de akşam birlikte yemek yemeği ikna eder.

Ekran Alıntısı 29.10

Selim Bey, Yaman’a telefon eder. Tan’ın yattığı hastaneye gittiğini öğrenir, hakkında hastaya tacizden şikayet vardır. Selim Bey, Yaman’a çok sinirlenir. Tan’ın dışarıda bir adamı olduğu tahmin eder. Kadir, annesi ile Tan’ın istediği dergiyi hastaneye gönderir.

Ekran Alıntısı 29.11

Tan yine işbaşındadır. İstediği dergiden şifreleri çıkartır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Postacı mektup getir, Ada’dan kartpostallar gelir. Yaman, Leyla’nın da Almanya’dan geldiğini söyler. Mira, konuştunuz mu? Diye sorar. Yaman, ayaküstü konuştuk. Mira, Tabii yatıp uzanıp konuşacak haliniz yok, diye kinayeli cevap verir.

Ayşe, Leyla ile telefonla görüşür. Siteye gelmesini söyler, giriş kapısından alırım, bir yerde oturur, bir şeyler içeriz.

Sude Hanım, Asım Beyin sekreterini arar. Asım Beyin çıktığını, akşam için kulüpte iki kişilik rezervasyon istediğini söyler. Keyiften ağzı kulaklarına varır.

Kenan, Faruk Beye işte kalsın dediği için, Sedef Hanıma da kalacak yer için teşekkür eder. Daha sonra Orkun’un adamı Hasan gelir. Giray sana gelemiyormuş, saatini merak etmiş. Kenan benden bir şey beklemesin. Hasan, tek bir lafıma bakar, Selim Beye işin doğrusunu söyledim mi aynen tornistan. Kenan, Hasan’ı kovalar.

Selim Bey, Yaman ve Mert ile konuşur. Siz hastane işiyle ilgilenmeyin. Ben halledeceğim der. Orkun’un ucuz arsa kapatma işini anlatır. Yaman, o insanları uyarmamız lazım. Selim Bey sen o işlere burnunu sokma, der. Ender Hanım, yemek hazır. Yaman ben abime bakayım. Selim Bey kızgın bir ses tonuyla, önce yemek sonra gidersin, o safraya birlikte oturulacak. Bundan sonra gözüm üstünde, der.

Ekran Alıntısı 29.12

Aynı anda, Yaman’a, Mert’e, Eylül’e ve Mira’yı cepten görüntü mesajı gelir. Doruk ile Eda’nın birlikte yemek görüntüleridir bunlar. Mira, görüntü detayında Leyla ile Ayşe’yi görür. Hemen hazırlanır, oraya gidecektir. Eylül babası ve üvey annesiyle yemektedir, hemen ayrılamaz.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Asım Bay, Sude Hanım yerine başka bir bayanla Kulübe yemeğe gelir. Sude evde hazırlanır, Asım Beyden davet bekler. Dayanamaz kulübe gider.

Ekran Alıntısı 29.14

Mira, tam çıkarken Yaman ile karşılaşır. Mira, Yaman’a sen de gel diye ısrar eder. Yaman ben abime bakacağım deyince sonra bakarsın. Birlikte giderler, Doruk ve Eda’yı kutlarlar. Mira, Leyla ile Ayşe’nin masasına gider. Konuşurlar, Leyla’ya sen ne zaman geldin diye sorar. Yaman, bu durumdan çok rahatsız olur.

Ekran Alıntısı 29.13

Hasan, telefon kulübesinden Giray’ın arkadaşını Selim Beye kısık sesle, “Kendine dikkat et avukat, senin ecelinim” . Deyince Selim Bey adeta çıldırır. Selim Bey, bu tacizlerin Kenan’ın tarafından geldiğini bilmez.

Ekran Alıntısı 29.15

Sude kulübe gelir. Asım Beyi ve bayanı görür. Tam o sırada Asım Bey hediyesini verir. Sude, yıkılır, kahrolur. O hediyeyi kendisi bekliyordu. Eski kocası Faruk Beyle selamlaşır. Asım Beye iyi akşamlar, der. Bayana da güle güle kullanın, der. Sedef Hanımın otur dese de gider. Faruk kapıya kadar eşlik eder, “Onun yanındaki kadın hiçbir zaman sen olmamalısın Sude, sana tam olarak söylemek istediğim buydu.”

Ekran Alıntısı 29.16

Sude, arabasına biner ağlayarak gider.

Ekran Alıntısı 29.17

Leyla ve Ayşe de onların masasına gelir. Büyük bir grup oluştururlar. Muhabbet koyulaşır. Leyla, Almanya’da ne iş yaptığını anlatır. Burak, Leyla’yı beğenmiştir. Tozludere’ye biz de bırakabiliriz der. Yaman, gelen mesaj resmini gösterir.  Mira, sen Burak’ı kıskandın, ben Leyla’yı kıskanmadım. Yaman, fotoğrafta gördün özellikle geldin der ve çıkar.

Kenan, tek başına kaldığı yerde kurar masasını,  içer. O sırada Sude gelir. Arabadan iner kıyıda bekler. Kenan yanına gider, bir problem mi var? İçeri gel bir bardak su iç. Önce sinirlenir, içeri girer. Kenan, bir bardak içki ikram eder. Sude, ikinci bardağı da içer. Şişeyi de alır, çıkar.

Ekran Alıntısı 29.18

Yaman, Mira’yı eve bırakır. Mira, gecemizi zehir etmeyelim dese de, Yaman oldu bile. Yaman, şimdi birbirimizi kırmayalım, yarın sakin kafa ile görüşürüz. Mira özür diler. Yaman, ağabeyime bakacağım der ve gider.

Kenan, bu şekilde araba kullanamazsınız. Oturup konuşurlar. Sude, Kenan Bey hapishane filozofuymuş meğer. Kenan kim yaktı canınızı diye sorar. Kenan ile Sude Hanım öpüşmeye başlar.

Ekran Alıntısı 29.19

Mira, Yaman ile hala telefonda konuşurlar. Mira, özür diler. Yaman o sırada Kenan ile Sude’yi sarmaş dolaş öpüşürken görür. Bu sahne Yaman’ı şok eder. Elinde telefonu öylece donar kalır, Mira’nın sesini bile duymaz. Ne yapacağını bilmeden bakar kalır ve 29.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı 29.20

Yaman ne yapacak, görmezlikten gelip hemen oradan ayrılacak mı? Gördüklerini bir sır olarak saklayacak mı? Yoksa gidip, ağabeyinin çenesine iki yumruk atacak, senin gibi bir ağabeyim yok, git budan, bir daha seni görmek istemiyorum mu? Diyecek. Bekleyip, haftaya hep birlikte göreceğiz. Çok garip ilişkiler değil mi? Kenan, şimdi Yaman’ın müstakbel kayınpederi mi olacak, çok çarpık ilişkiler? Sude Hanım, Önce Asım ile, şimdi olmadı genç Kenan ile.

Mira (Serenay Sarıkaya) ve Yaman (Çağatay Ulusoy) aşkı çok masum kalıyor, çok da güzel gidiyor. Hep böyle olsun.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, Medcezir Twitter sayfasından, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır.

1 thought on “Medcezir / 29. Bölümde “O haa…” dedirten ilişkiler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir